A diploma piszok-kemény bír lenni a WC-n

Nevem előtt dr. van. Rengeteget dolgoztam, kutattam ezért. Mégsem "esik le" ez a dr. nevem elől, ha arról van szó, hogy megélni kell. Miért "ciki" a Mekiben dolgozni? Egy hozzászólóval értek egyet, ott meg lehet tanulni DOLGOZNI, alkalmazkodni, csapatban együttműködni, etc.

 

Mindkét kölkemet elküldtem a Mekibe - még kamaszkorukban -, éppen azért, hogy tanuljanak munkamorált. És mikor a nagyobbiknak azt mondták: "Mi az? Csigának érzed magad?" Akkor aztán elszégyellte magát. Most már "idősek", 34 és 36 évesek, és TUDNAK dolgozni, amint-hogy én is. BÁRMIT. Szart lapátolni is, a rengeteg publikációmmal együtt. Nincs munka, mely szégyen lenne! A munka az munka.


Nem gondolom, sőt, fejvadászként jól tudom, az elöl-hátul doktorok semmit-sem érnek, nem eladhatók. 16 évig pofáztam a katedrán: A diploma piszok-kemény bír lenni a WC-n. NEM a diplomáért kell tanulni-tapasztalni, hanem a tudásért.


És az iskolapadban kizárólag az elméletet lehet megtanulni, a munka-tapasztalatot kizárólag a gyakorlatban. Nem véletlen, hogy az EU a készség-képesség szerinti jelölt-választás mellett döntött, nem a diploma szerinti mellett. Könyörgöm. Diplomát venni is lehet - pl. az Ecserin. Doktori címet is. A szakmai tapasztalatot nem lehet megvásárolni, azt meg kell szenvedni-tapasztalni-tanulni.


Csókok,