"Nagymagyar" főnök

Kedves Mindenki!

Egy kis cégnél álltam alkalmazásban, és a bérezésem szerint x összegre voltam bejelentve, és y-t kaptam még mellé feketén. Ez volt a megállapodás. Pusztán azt nem közölték, hogy ebben az y-ban már benne van az adójóváírás havi lebontásban. Utalták is minden hónapban, de így persze annyival kevesebb fekete pénz járt mellé. Ez 2008-ban fel sem tűnt, ezért azonban én vagyok a hibás, mert munkajogi és adóügyi analfabetizmusom miatt nem is figyeltem erre, azt sem tudtam mi jár és mi nem jár.


2009-ben azonban a cég vezetése elkövette azt a hibát, hogy nem utalta az adójóváírást havonta, így ugye 2010-ben minden alkalmazottnak az őt megillető összeget utalja az adóhivatal. Mindenki megrökönyödésére a főnök kijelentette, hogy az összeget hozzuk vissza, mert az neki jár. Hozzátette, hogy aki 2010-ben nem kéri havi lebontásban a jóváírást, annak fel is út, le is út. Hiszen így azt az összeget nem tudja a feketéhez csapni, és nem az adóhivatal állja a fizunk egy részét. :)) A könyvelő is tartott erről egy kiselőadást a dolgozóknak, megpróbálta igazolni az igazolhatatlant, miszerint az nem az adójóváírás nekünk nem jár.


A viszony elmérgesedett, a főnök-tulaj pedig azt kérte, aki nem lojális hozzá (a lojalitást ez esetben a lenyúlás elfogadása jelentette volna), az inkább mondjon fel. És mivel szerintem nem volt teljesen biztos az igazában, hozzátette, a felmondók kapnak plusz egy havi fizetést a felmondási idő juttatásán felül.


Lehet, hogy opportunistának bélyegeztek, de én elfogadtam, és eljöttem. Ja, és azóta minden dolgozó eldöntheti, hogy kéri-e a havi lebontást, vagy sem, de a fekete pénzeket bosszúból megszüntették. Ja, és a főnök buzgó vallásos, konzervatív, "nagymagyar", erkölcsös ember. Talán a kereszt már lelesett az irodája faláról.... :))


Balagrios

 

 

Hirdess nálunk, akár barterben is! Legfrissebb médiaajánlatunkat megtalálhatod, ha IDE KATTINTASZ.