Elszaporodtak a lopások

Üdv!

 

Egy igen nagy kereskedelmi kft.-nél dolgozom. Néhány nappal ezelőtt egy csoportos leltárfelelősségi nyilatkozatot kaptunk a cégtől, melyet szeretnének aláíratni a több ezer dolgozóval. A megállapodás május 3-i dátummal van lezárva, de visszamenőleg február 3-tól érvényes (akkor volt a leltárunk).Ez egy 17 éves cég és eddig még nem volt ilyen papír aláíratva a dolgozókkal.

 

 

Most hirtelen miért lehet erre szükség? Sajnos a válság miatt igen megcsappant a forgalmunk, a lopások száma is igen elszaporodott, sőt hallani lehet több esetbeni más boltokban lévő nagyobb leltárhiányról. Igy akarja vajon a cég bebiztosítani magát?

 

A felháborító a számomra az, hogy a megállapodásban benne van az, hogy a cég vállalja a megfelelő árúvédelmi eszközök meglétét, ami sajnos évek óta nem a megfelelő, illetve a létszámleépítések miatt kevesebben látjuk el a feladatunkat mint korábban és sajnos ugyanannyi bérért, illetve sűrűn előfordul a számítógépek meghibásodása.

 

Szóval úgy érzem, hogy most a munkáltatóm egy olyan papírt akar velem aláíratni amivel ő bebiztosítja magát, de dolgozó semmiképpen nem tudja a későbbiek folyamán megvédeni magát.

Veled is kiszúrtak, netán jogi segítsére van szükséged? Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz