Diplomával betanított munkás

Sziasztok!

 

Kő kemény fél év után sikerült munkához jutnom, ahol már 1 éve dolgozom. Mérnök - informatikusként egy amerikai - magyar multicég felvett betanított munkásnak...


7 hónap harca után most ott tartok, hogy legalább felhasználói szinten kezelhetek számítógépet, mert az adott munkakör melyet sikerült kiharcolni adatfelvitel és némi angoltudás is szükséges hozzá. (Munka mellett, felnőtt fejjel jártam ki a 4 év fősulit.Közben a kereskedelmi munkában 15 évnyi gyakorlatot szereztem, de a cég megszűnt alólam. Azóta kereskedelemben nem tudtam elhelyezkedni - a volt konkurenciának nem kellek. Magasabb a végzettségem és a szakmai tapasztalatom, mint a kereskedelmi üzlet kinevezett vezetőjének.)


A cég ahol most melózom, Borsod megyében van. Pestről és környékéről is járnak hozzánk "külsős" cégektől - alkalmilag 6 napos szerződésekkel, melyeket vagy hosszabbítanak - vagy nem.


A munkahelyen sok a mélyszegénységből érkező ember. A munkához való hozzáállásuk nulla, a másokkal való kötözködésük kiváló. Volt olyan kolléganőm, akit életveszélyesen megfenyegettek, mert kritizálta a munkához való hozzáállását a közvetlen felettese felé.


Én ilyen körülmények között dolgozom - és próbálok jól dolgozni, mert kifelé gyorsan kirakják az embereket. Egy elmegy 10 jön. Csak az a 10 nem ér annyit, mint aza az egy aki elment...