Nem kapok táppénzt

Tisztelt blog

 

Az alábbi történet megoldásához kérnék segítséget:Egy Eü.intézményben dolgozom és annak a város másik oldalán lévő nővérszállóján lakom. Egy januári reggel a szállóról való munkába indulásnál ahogy elhagytam a nővérszálló épületét elestem és többszörös fibula és bokatörést szenvedtem.


A mentő beszállított a kórházba ahol a kollégáim rögtön jelezték a munkahelyi vezetőmnek hogy mi történt. Még aznap megvolt a műtét majd vártam hogy felvegyék a baleseti jegyzőkönyvet,5 a­zaz öt napig próbáltam elérni az intézmény munkavédelmi megbízottját de nem sikerült,ezt többször jeleztem a munkahelyi vezetőmnek aki „támogatásáról“biz­tosított de nem történt semmi!


A hatodik napon kértem az ápolási igazgatót hogy intézkedjék az ügyemben aki erre azt válaszolta hogy „keressem tovább“!A kórházból való távozásom napján sikerült elérni s fel is vett egy „jegyzőkönyvet“amit mint utóbb kiderült a TB visszautasított kitöltési hibákra hivatkozva így nem kaptam egy fillér táppénzt sem.

 

Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:


1,valóban nekem kellett-e keresgetni a munkavédelmi megbízottat mint ahogy az igazgató közölte?


2,kihez fordulhatok ilyen esetben?


Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.


 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com