Dohányzás miatt rúgták ki őket

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

 

Egy kérdéssel szeretnék önökhöz, illetve olvasóikhoz fordulni, megköszönném, ha válaszolnának. 8 esztendeje dolgozok a munkahelyemen,eddig minden rendben is volt, a fizetéseket időben kapjuk, a kollégák is rendesek.

 

 

A problémánk az volna, hogy a munkaadónk január 1-től 1 hónap türelmi idővel megszüntette a dohányzást az egész munkahely területén, sőt, az eddigi kijelölt helyet is felszámolta., de még az ingatlan közelében sem gyújthatunk rá. Aki megszegi a szabályt, azt azonnali hatállyal elbocsátják, sajnos már 3 munkatársamat küldték január óta, holott arról volt szó, hogy türelmi időszak lesz bevezetve.

 

ez a probléma egyébként a kollégák legalább 90 százalékát érinti nálunk, nem egyedi esetekről van szó.Megteheti ezt a munkáltató? Ráadásul február 1-től napi rendszerességgel motozást és csomag átvizsgálást tartanak és már nem csak a telefonokat gyűjtik be a műszak kezdetekor, hanem a cigis dobozokat és az öngyújtókat, gyufákat is.

 

Arra szeretnék választ kapni, hogy mindez szabályosan történik-e, illetve azon munkatársaim, akik a türelmi időszak alatt lettek kirúgva, tehetnek-e valamit, hogy visszakerüljenek az állásukba., Egy közvetlen barátom is így járt, ezért volna fontos a mielőbbi válasz.

 

Köszönettel:

 

Egy dohányzó munkás

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.