Tavasz óta ki akarnak rúgni

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Tisztelt Munkahelyi terror!

Március végén közölték a cégnél, hogy a munkahelyem megszűnik, viszont a jó hír hogy átkerülök a konkurenciához. Papíron így is történt, átkerültem, de alapjába véve semmi sem változott... Maradtam a régi helyen azóta is és várnom kell míg szól az új főnököm. Persze nem szól semmit, csak tavasszal nyugtatott meg hogy minden rendben és kellek, hamarosan átkerülök... Azóta mindent elkövet hogy valahogyan kitegye a szűrömet, ellehetetlenítsen, hogy ne kelljen átvinnie az ő cégébe.

How-to-deal-with-Youre-fired.jpg

Már új embert is alkalmazott azóta oda.... A szerződésem december végén lejár, mindig csak hosszabbítják, tehát nem tehetek semmit... Minthogy várok, illetve keresek állást, eddig sajnos mindhiába. A cégnél már 11 éve dolgozok, a konkurencia 3 éve működik, mégis kiderült hogy engem akarnak eltávolítani, akinek a szakmai tudása is többet ér és évek óta bíztak bennem és szakmai tudásomban. Bár ez a mai világban már nem számít, ha valaki az önös érdekeit tartja szem előtt, lerombol mindent maga körül ami szúrja a szemét, ahelyett hogy - ahogy mondva levő volt - összeolvadjon a két cég.

Nem csak a felszámolás alatt levő cégnek és nekem, hanem a saját cégének is árt, rossz hírét keltve, teljes bizonytalanságot eredményezve. Mivel magamra vagyok utalva nem sokat tehetek, csak reménykedek, és közben próbálok mindent elkövetni hogy az új főnökömet szóra bírjam, de még a szemembe sem néz!

A vezetőségnek azzal védekezik hogy nincs asztalom az új helyen, és nem tudja a bérem sem garantálni a közeljövőben. Persze március óta szinte minden munkám, anyagom hozzájuk megy, míg én - vannak napok, amikor semmit sem csinálva - ülök a babérjaimon. Szóval ha van esetleg valakinek ötlete, mit tegyek (azon kívül hogy új állás után kajtatok) kérem segítsen.

 Köszönöm szépen.

 

Együttműködő partnerünk a Gránátalma Szépség- és Egészség Központ

gránát.jpg