3 éve terrorizálnak és fenyegetnek

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Tisztelt Cím!            

 

Már 3 éve részesülök a munkáltatói jogkör gyakorlóm megaláztatásában, diszkriminációjában, állandó fenyegetésében. Egyszer „ellenszegültem”, mert nem tartottam jogosnak és érthetőnek egy feladat elvégzését. Akkor „megígérte”, hogy mindent el fog követni annak érdekében, hogy eltávolítson. Ezt teszi azóta is. Jövőre már 30 éve dolgozom a munkahelyemen, és mostanra vált számomra teljesen elviselhetetlenné a helyzet. Próbáltam cégen belül más helyre átmenni, de vezetői körökben elterjesztette, hogy egy kötözködő, munkáját nem jól végző, nem lojális nőszemély vagyok. Nem csak velem viselkedik így, az egész osztályt lényegében terrorban tartja. Több írásos, és hangfelvételes „bizonyíték” áll rendelkezésemre. Mindenki fél tőle, mert „utánanyúl” embereknek. Folyamatosan tudatja velem, hogy részéről semmi akadálya, hogy elmenjek, annak ellenére szerintem annak tudatában – hogy nem tehetem. Ezt a jelek szerint nagyon csúnyán ki is használja.            

 bad-bosses.jpg

Mivel szerencsére még működik az életösztönöm, a napi megaláztatásokat egyre nehezebben viselem, egyfolytában attól félek, hogy valami hibát vétek, ezzel okot „biztosítok” számára, hogy kirúgasson, elhatároztam, hogy teszek ez ellen.      Cégen belül segítséget nem kapok, már próbáltam, jól működik a vezetők között a „betyárbecsület”.     

 

Érdeklődni szeretnék, milyen jogi lépéseket tehetek? A céget elhagyni nem tudom, mert tanulmányi szerződés köt.            

 

Köszönettel várom szíves mielőbbi válaszukat.      

 

 

Kedves J! 

 

Csak annyit tudok javasolni, hogy végezze a munkáját, ahogyan eddig, a bizonyítékokat pedig továbbra is gyűjtse szépen (iratokat, hangfelvételt, tanúkat, stb.).  Jó, ha tudja, hogy - a rendeltetésszerű joggyakorlás keretein belül - joga van a munkáltatói utasítást írásban kérni - javaslom, hogy ezzel rendszeresen éljen, sőt, amennyire csak lehetséges, igyekezzen minden kommunikációt írásban megtenni a felettesével (emailben), ezeket pedig mentegesse le privát email címére is, ne csak a munkahelyire.         

   

Üdvözlettel: J