Csak a szünetekben lehet wc-re menni

Jó napot kívánok, egy kérdésre szeretnék választ kapni, már jónéhány éve dolgozom ugyanazon multicégén, de ami a napokban történt amellett nem tudok szó nélkül elmenni. A cég azt vezette be hogy a 2 óránkénti 10 perces szünetet ugyan kiadja ( folyamatos termelés biztosítása végett nem egyszerre áll le a gyár, hanem 3 csoportban váltva mennek ki az emberek) de wc-re csak és kizárólag a szünetben lehet kimenni, szüneten kívül a wcre járást megtilthatják??? A másik nagy gond hogy közel 200 emberre van 5 férfi és 10 női mellékhelyiség ami nem tudja ellátni az emberek szükségleteit.

wc-dugulaselharitas-hazilag.jpg
Kérdezem én Önöktől, ha a 10 perces szünetemben foglalt a wc, mit tehetek én, ha mondjuk nem bírom vagy nem akarok egészségkárosodást szenvedni abból hogy 2 órán keresztül visszatartom ha egyáltalán sikerül???


Szóval ami engem érdekelne hogy a cégnek van olyan joga hogy megtilthassa a wcre való kijárást????
Gyors, pontos és szakszerű válaszukat várom a fent látható email címre.
Ui.: Azt kértem több vezetőtől, hogy ezen döntésüket hogy nem járhatunk ki még wc-re se, ill. ha ezt megszegem milyen szankciók alá eshetek írásos formába, céges bélyegzővel ellátott, névvel aláírt formában legyen szíves kiadni minden dolgozónak, de sajnos a mai napig nem kaptam csak ígéretet.
Köszönettel:

 

" Egy Dolgozó"

 

 Kedves Dolgozó!

 

Volt már több hasonló kérdés is itt a blogon, Önnek is hasonló választ tudok adni, mint korábban. Az, hogy egy üzemben mennyi mellékhelyiséget kell biztosítani, egészségügyi jogszabályok írják elő, feltételezem, ezeknek a munkahelye megfelel, hiszen ellenkező esetben működési engedélyt sem kaphatott volna. 

 

A munkaközi szünetek időtartama is rendben lévőnek tűnik, az viszont, hogy sürgős dolog esetén esetleg nem engednék Önt kimenni a mosdóba, inkább emberi méltóságot sértőnek tartanék, márpedig ilyet nem tehet meg egy munkáltató. 

 

Üdvözlettel: 

 

Erynnis

 

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg