A kapitalista világ szétveri a családokat

„Nem, nem utálunk Titeket fiatalokat mi középkorúak, sőt inkább nagyon is sajnálunk Titeket. Mert előttetek kellene, hogy legyen a jövő, ami cca. legalább annyira homályba vész, mint a mienk. Csak annyi a különbség, hogy mi már túl vagyunk a dolgok sűrűjén, többségünk nehezen, de el jutott egy szintre és ha siránkozunk, az csak azért van, mert innentől jó lenne nemhogy nem a Ti nyakatokon élni, de Titeket segíteni.

A mai un. "kapitalista" világ legnagyobb bűne, hogy szétveri a családokat. A nagy megélhetés utáni hajsza szétzilálja a házasságok többségét, szülő-gyerek kapcsolatot. Ha mi bedobjuk a törülközőt, lelkileg megviseli az ittmaradottat, de legalább nem leszünk nyűg a nyakukon, amikor a saját életük nehézségeivel is alig tudnak megküzdeni.

Sad-Girl-Family374X239.jpg
Nektek meg még, itt az út elején sokkal nagyobb szükségetek lenne jövőképre, biztatásra, olyan álmokra, amik megvalósítása még reális is lehet.


Én nem ítélem el azokat a fiatalokat, akik inkább fogják a sátorfájukat és elmennek. Mert az ismeretségi körömben nem egy olyan történetet láttam, ahol ez volt a megoldás kulcsa. És azt gondolom az az ország, államvezetés, aki hagyja elmenni a jövő nemzedékét, saját sírját ássa meg.


Egy nagyon kedves ismerős házaspár esetével példálóznék, tisztességes, dolgozó emberek voltak mindig, megteremtettek egy egzisztenciát, a fiukat diplomához és 2 nyelvvizsgához segítették. A srác nemrég végső elkeseredésében kiment Angliába, pincérként naponta keress annyit, mint itthon az édesapja munkanélküliként - közmunkával egy hónap alatt. Most ott tartanak, hogy a szülők árulják mindenüket és ha sikerül mennek ők is. Még nincsenek 50 évesek, de ebben az országban se nekik, se a fiuknak nincs jövője. Ez van. Szerinted van erre megoldás?”

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_3.jpg