Az új cégtulajdonos mindenkit kirúgott

A történetem a következő, itt írom, hogy hosszú lesz, de megéri elolvasni. Egy kis cégnél (10 fős volt) beszerző értékesítőként dolgoztam, és voltak ugyan húzós napjaim,   De ezt szépen honorálták, sőt egy mozgalmasabb időszak után még azzal is díjazta a főnököm,   hogy elküldött 3 hét teljes szabadságra, ami már nagyon rám fért. Igaz eleinte mikor oda kerültem a céghez jóformán csak aludni jártam haza, de minden esetben kipihenten fogtam hozzá másnap a munkámhoz. És amikor úgy alakult az életem, hogy barátnőm is lett, ugyan kevesebbet dolgoztam, de ezért nem tették szóvá.   Sőt örültek, hogy most már van kiért dolgozni. Kifejezetten örültek annak, hogy így legalább nem vagyok elkenődve. Nagyon családias volt a cég légköre mindenki, köztük én is szívesen jöttünk be dolgozni, a cégnek nagyon jól ment, a válságos időszakot is túléltük anélkül, hogy elküldtek volna bárkit is, Vagy anyagilag megsínylette volna a dolgot.

 

Az újbóli növekedés is szépre sikeredett. Ez így ment addig, amikor egy szép napon bejelentté a főnök, hogy a tulajdonos eladta a céget, egy másik hasonló profillal rendelkező cégnek, és lehet hogy változások lesznek. az új tulaj valami politikus. Lehetett, egy amolyan cég, és álláshalmozó, "superman" Akkor egyikőnk se gondolta volna, hogy milyen irányt is vesz a munkahelyünk. Az új cégtulajdonos eleinte nagyon kedves volt, de miután lement az átadás átvétel folyamat, kimutatta a foga fehérét. Azzal kezdődött, hogy mindegyikőnk mellé "asszisztenseket" rendelt ki, hogy "tanulmányozzák" a munkafolyamatot, és Módszereinket. Igaz azzal kezdte áldásos tevékenységét, hogy bejelentette, hogy még családiasabbá szeretné tenni a hangulatot. Végül is az lett, mert minden kulcspozícióba valamely rokon, haver barát került. (nem mintha csodálkozni kellene, hogy van ilyen, de Még így is megdöbbentő volt minden volt kollega számára)

 evil_boss[1].jpg

Aztán ahogyan ez a "tanulmányozás" lement akkor kezdődtek a kifúrások a cégnél. Először a titkárnőt, és az irodavezetőt, majd a helyettesét vették rá, hogy önként mondjanak fel, vagy olyat írnak a felmondó levélre, hogy azzal sehol se fogják őket alkalmazni, illetve segélyt se kapnak. (tényleg mit írhatnak ilyenkor a papírra? hogy pl, ne alkalmazd, vagy hasonló, aki tudja, esetleg az írja meg. Köszönöm)a Főnökömet is szépen kifúrták, alig 3 hét után, akiről úgy tudtam, hogy szabira megy. De nem, hanem őt is "rábeszélték a távozásra" És ettől annyira kilett, hogy kórházba került. Majdhogynem a végén én következtem.

 

Kezdeném azzal, hogy a mellém kirendelt "asszisztens" kapta meg az én helyemet.(akiről később kiderült, hogy a valakinek a valakije) Mikor egy hétfői nap közölték velem, hogy átszervezik a céget, így nincs szükség a munkámra, és kértek minden olyan dolgot (teszem hozzá mind az enyém volt, és az is a mai napig) amivel a munkámhoz kellett, nem sokon múlt, hogy az autómat vették el, mert azt hitték, hogy céges. bár azt el kell, hogy mondjam, velem nem voltak olyan durvák, mint a többi volt kollegával. Igaz mindenki szép lelépési pénzt kapott, mintha sejthették volna, hogy Nem fogjuk valami sokra vinni.(nem mintha védeni akarnám őket, de a végére elég szép csavarok láttak napvilágot, melyeket nem részleteznék.) Az hogy az elkövetkező hónapokban mik történtek, azt senkinek se kívánom azt a megaláztatást, ami álláskérés, interjúk címén van itt ebben az országban. Volt olyan hogy hasonló céghez adtam be a jelentkezésemet, 50 helyre adtam be papírt, a felében válaszra se méltattak.

 

A fennmaradó részében, az interjúkon szidták a volt cégemet, mint a bokrot, vagy ki voltam nevetve, hogy az nem munkahely volt, hanem röhej. De volt olyan is hogy azt mondták nekem, hogy túlságosan is túlértékelem azt a céget, ahol dolgoztam. (bár utólag kiderült, hogy az új tulajnak is vannak/voltak sáros dolgai, és emiatt voltak a szurkálódások.)

 

Ekkor próbálkoztam más profilú cégekkel. Így utólag mindegyikben csalódnom kellett, mivel mind kivétel nélkül ki akart volna szipolyozni. Az első hely, egy nemzetközi hírű web áruház keresett hétköznapra 8-16 ig ügyfélszolgálatost, de az interjún derült ki hogy hétvégi, éjszakai, és eseti munkavégzésre kellenek emberek, de ezt csak az interjún mondták el, mert akkor a kutya se jelentkezett volna a munkára. Igaz már gyanút fogtam, amikor kifűletem két kiscsajt, hogy az egyik arra panaszkodott, hogy amióta bevezették a 3 műszakot, nem tudja magát kipihenni, meg az hogy az ügyfelek heppje hogy késő este és hétvégén zargatják őket a problémáikkal. hét közbe semmi se. illetve panaszkodott az eseti munkavégzésre, mert amikor lejár a műszakja és majd szét esik, szólnak, hogy nincs vége, mert xy beteg, késik stb kéne még maradni, de azt már nem fizetik ki neki.

 

Úgyhogy az interjú után megköszöntem, és kimentem. A második hely egy telekommunikációs cég üzletbe keresett embert. Szép is volt a mézesmadzag; cafetéria, szép kártya miegymás. Hivatali munkaidő, képzések és a többi. Csak miután kiderült, hogy hiába az angol német nyelvtudás, a sok tapasztalat, nem kaptam meg a munkát, mert valami irtózatos összeget kértek amolyan bánatpénz gyanánt, arra az esetre, ha nem válnék be. A 3. hely egy műszaki üzletlánc egy külvárosi tagja, ahol a minőséget olcsón szakértelemmel mérik. Az üzletvezető elmondta, hogy ez egy daráló, és én ezt nem fogom bírni. Bár megjegyezném, hogy a volt munkahelyemen, látástól vakolásig is dolgoztam, csakhogy utaljak arra, hogy milyen körben funkcionáltam. Ezzel mutatva azt, hogy én bírni fogom a tempót. De hát ezzel is kevésnek bizonyultam, Mivel a próbanap megmutatta, hogy ez tényleg nem nekem való hely. Mert az első perctől kezdve mindenki más a nyakamba próbálta varrni az eladással való problémáit, valamint, én személy szerint Nem szeretem, ha a közvetlen környezetemben artikulálatlanul üvöltözik egyik a másikkal, és főleg nem velem, főleg olyan dolgokért, amit már követett, vagy hibázott el. (nem mintha akadékoskodnék, vagy ilyesmi)

 

A 4 cég szintén telekommunikáció, de azzal vetették el nálam a sulykot, kezdve azzal, amikor a HR-es csajjal kezet fogtam, és a szemébe néztem, köszöntem, azt mondta, hogy itt az ilyet nem szeretik. (később rájöttem, hogy miért is) Majd amikor hogy amikor megírtam a tesztet, igaz én voltam az egyik leggyorsabb, a teszt után félrehívtak, és közölték velem, hogy ugyan a teszt jól sikerült, de mégsem alkalmaznak, mert ahhoz túl erős az egyéniségem, és az ilyen embert, mint én nem lehet betörni, meg az hogy én akaratos vagyok, túlságosan is határozott, stb. Megköszönték a részvétemet, és elköszöntek. A munkaügyön is szánalmas, ami megy, mert inkább akadályoztak mintsem segítettek volna újból, munkába állni. hiába a sok tanfolyam, mert ha pl meghallják a cégnél, hogy te, hogy s mint szerezted a képesítést, elküldenek a francba 8és még finoman fogalmaztam) Még akkor is, ha direkt ilyen embert keresnek.

 

Hogy pedig legyen happy end a végére; Úgyhogy közel fél év múlva fogtam magam, és összeverbuváltam azon volt kollegákat, és a volt főnököt, akik szintén nem találtak munkát, összefogtunk, és alapítottunk egy saját céget, és igaz hogy kissé döcögve, de elindultunk Egész szépen fejlődünk. Továbbá nem fogjuk, hagyni, hogy kivásároljanak minket, és azt szeretnénk, hogy olyan legyen a légkör, mint hajdanán, amit kb. egy év működéssel már elmondhatunk.

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_3.jpg