A 8 általános többet ér az érettséginél

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Abszolút egyetértek az írással, én is teljesen hasonló tapasztalatokkal bírok. A hozzászólásokból kiderül, hogy nagy részüknek fogalmuk sincs, mit jelent munkát keresni.


1., Annak idején azért mentünk gimnáziumba, mert azt terveztük, hogy majd tovább tanulunk, ahogy azt elvárják. Bocs, hogy bizonyos okok miatt nem egyből megy az ember egyetemre/főiskolára. Ha jósok lettünk volna vagy jövőbe látók, persze tudhattuk volna, hogy az oktatási rendszer változása miatt annyi esélyünk lesz később bejutni, mint falónak az Epsoni derbin. (Próbáltam később elvégezni, munkahelyi okok miatt félbeszakadt, és fizetni sem tudtam...) Bocs, hogy szerettünk volna anyagilag függetlenedni, és nem a szülők nyakán élősködni.


2., A munkaügyi központ tanfolyamaira bejutni több kritériumnak kell megfelelni: legyél visszatérő kismama, tartós munkanélküli, 26 év alatti, tartós munkanélküli, 55 év feletti. Elárulom, sok okos hozzászóló, hogy én pl. egyikbe sem tartozom, így sajnos nem tudtak egy tanfolyamra sem beíratni. Ez az átka pl. ha néha-néha találsz munkát. Arról már nem beszélek, hogy ugye a munkaügyi hivatalok megszűntek.


3., A munkaügyi kp.-ok honlapján megjelenő hirdetések 3/4-e kamu, ez nem kitaláció, ezt maguk az ott dolgozók mondták el, amikor kiakadtam. A hirdetők azért hirdetnek, mert muszáj (pl. eu-s támogatások), vagy mert ha a jelenlegi poszton most dolgozó ember nem megfelelő, ne kelljen újra hirdetést feladni.

images_28.jpg


4., Kit érdekel, hogy Pesten el tudsz-e helyezkedni?????? Magyarosrszág=Bp? Bocs, szűklátókörűségből ötös!!! (Mielőtt levidékiparasztoznál, tősgyökeres pesti vagyok, akinek 5 éve elege lett abból a gerinctelen sz@rkupacból, amit Bp-nek hívnak. )


5., A 8 általános bizony többet ér elhelyezkedés szempontjából, mert ha érettségid van, túlképzettnek számítasz. Mellesleg nevetségesnek tartom, hogy a legalapabb droidmunkához is diplomát kérnek. A munkaadók el vannak tévedve. Valamint az sem előny az álláskeresésnél, ha nem vagy pályakezdő vagy 26 év alatti, mert azt után semmilyen támogatást nem adnak, hülyék lesznek felvenni.


6., tanulhatsz bármilyen szakmát felnőtt fejjel, nem ér semmit, mert ez az ország a hangzatos lőzungok ellenére magasról lenézi a szakmunkát.


7., Hiába jelentkezel a neked megfelelő munkára, ha 10 km-nél messzebbről pályázol, fel sem vesznek, mert akkor fizetni kell az utazásodat. Szóval ez a duma is eléggé gyenge, hogy menj oda, ahol kellesz.


Javaslom azoknak a hozzászólóknak, akik nem tudják, milyen ez a helyzet, hülyeségeket meg okosságokat ne posztoljanak. Bocs, ha hosszú voltam.

 

 

HIRDESSEN SZINTE INGYEN A MUNKAHELYI TERROR BLOGON!

 

index_13.jpg