Ráfázott a külföldi munkára

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Tisztelt Mt!

 

Olyanban szeretném a segítségeteket kérni, hogy 2 hetet dolgoztam Ausztriában, mint szobalány és eddig nem fizettek ki. Január 31-én kezdtem és február 14-én reggel mondtam fel, amikor be mentünk dolgozni.
Az alábbi problémáim voltak: Megkaptam a január 31-re járó béremet, de kevesebbet, mint amit én számoltam.1300 nettó / hót heti 6 nappal írtak, én arra a vasárnapra 44,70 Eurót kaptam. Megkérdeztem miért kevesebb az volt a válasz ne foglalkozzak, vele majd a teljes havi béremet nézzem meg.

 


Se egy munkaszerződést se egy bérpapírt nem kaptam aláírattak velem egy olyan papírt, amit nem tudok, hogy mi volt meg sem tudtam kérdezni a magyar kollégákat, mert már rángattak el onnan, hogy menjek dolgozni.
Vasárnap, amikor felmondtam azt mondták, hogy dolgozzak még 2 hetet, mert akkor tudnak rendesen kifizetni, illetve hogy nekem volt 2 hét próbaidőm, ami aznap letelt. Erről engem senki nem tájékoztatott. Mondtam h nem, mivel nem láttam semmi garanciát arra, ha még többet dolgozom, valóban ki is fizetnek.
Azt sem írták meg mennyi időre kell kimennem dolgozni, pontosan hogy van a munkaidő beosztás, stb. Sőt 9 nap után akartak adni szabadnapot.

 landscape-1435605514-hotel-maids-cleaning-secrets.jpg


Erre haza is küldtek munkából. Azt mondták másnap szólnak, hogy mikor menjek be a pénzért. Nem szóltak, majd harmadik nap reggel bementem és mondta a tulaj h menjek be, adja a pénzt és írjak alá egy papírt, aminek a teteje okos módon le volt takarva, de egyébként sem beszélek németül, nem is tudtam volna lefordítani. De lehetőséget sem adott arra h esetleg lefényképezzem és elküldjem ismerősömnek. Majd kizavart az irodából azzal, hogy adjak neki magyar bankszámlaszámot. Másnap reggel tudtam neki emailben átküldeni. Azóta is várom a pénzem, nem érkezett meg.

 


Az alábbi kérdéseim lennének:

 


Hol tudom megnézni, h be voltam-e jelentve és mettől meddig, az E-cardot megküldték, itt van nálam.
Bejelentkeztünk az ottani lakhelyre az a papír is itt van nálam. Illetve hova tudok fordulni, ha nem fizet ki és mennyi időn belül kellett volna kifizetnie? Ha késik a kifizetéssel lehet-e kérni tőle valamilyen kártérítést?
Mivel az én szemléletem szerint megtévesztett az útiköltségem, vissza tudom-e tőle követelni illetve a további felmerülő költségeimet?

 


Ha ki is fizet, de nem azzal a bérrel, amit e-mailben küldött, hogy tudom rajta követelni a többit?
Összességében mi a teendő ilyenkor?

 


Köszönöm a segítségeket, előre bocsájtanám ez az első külföldi munkahelyem és kényszerhelyzetben voltam emiatt kellett kimennem, nem vagyok jártas ezen a területen.

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot