Csattant a pofon a munkahelyen

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt MHT!



Az alábbi történet az egyik kollégámmal esett meg a munkahelyünkön, ahol már ő is évek óta dolgozik. Sajnos már többször is előfordult, hogy késett néhány percet, de ilyenkor minden alkalommal telefonált és azt a néhány perces elmaradást minden alkalommal ledolgozta, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Ami még hozzátartozik az igazsághoz, ezek a késések többnyire a közlekedés miatt alakultak ki, amely ugye sajnos nem mindig kiszámítható.

 

A legutóbbi ilyen esetnél a főnökünk, aki nem mellesleg egy nő, odament hozzá és mindenki szeme láttára lekevert neki egy taslit, szó szerint nyakon verte a munkatársak előtt és felszólította elég alpári módon, hogy többször ne történjen hasonló, mert ez volt az utolsó alkalom, repülni fog és hozzátette, ez mindenki másnak is szól.

 profimedia-0145317124.jpg

A kérdésem az lenne, mit lehet tenni, hogyan lehet védekezni az ilyen esetekben? Nyilván senki sem tudja garantálni, hogy a jövőben egyszer kétszer nem jön ki rosszul a lépés és az ember nem késik el, épp az ilyen alkalmak miatt lett a felvételnél közölve mindenkivel, hogy jelezni kell ilyenkor telefonon. De a mellékelt ábra azt bizonyítja, semmit sem ér az egész, az meg ugye mindennek a teteje, hogy még fizikai erőszakkal is szereznek nyomatékot az akaratuknak. Szerintem még akkor sem fér bele ez a viselkedés, ha az a bizonyos nyakleves nem volt annyira erőteljes, de azért csattant rendesen, mindenki hallotta.

 

Mit lehet tenni, hogy megvédjük a jogainkat és ilyesmi ne forduljon elő? Köszönöm a segítséget!

 

Krisztián

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!