Vezetők és managerek

A levelek után következzen most egy komment innen. Muxy gondolatait ismerhetitek meg, aki szerint Magyarországon bárkiből lehet főnök.

Én 18 éve dolgozom back-office területen. Sajnos azt kell mondjam, hogy sajnos Magyarországon mindenki lehet főnök. Olyan is, akinek halvány fogalma sincs arról, hogy mi is az.

Személyes tapasztalataim amikor egy vezető keményen hibázik

1. Kizárólag elvárások a beosztott felé, minden viszonzás nélkül.
2. Előreláthatóan kivitelezhetetlen utasítások
3. Csapatszellem megkövetelése, ugyanakkor annak tudatos, ostoba hozzáállással, tettekkel, kommunikációval való rombolása. /lásd. pld. dolgozók közti különbségtétel, amit lehet ennek, annak nem, stb/
4. Főnöki hibák beosztottra való kenése.
5. Adott hangulat bevitele a céghez, beosztottokon való kitöltése
6. Adott feladathoz való hozzá nem értés.
7. Stresszes hangulat keltése úgy, hogy a beosztott végül azt sem tudja, hogy fiú e, vagy lány.
8. Beosztott munkakörének fontosságának teljes figyelmen kívül hagyása úgy, hogy közben más pozíciókat ajnároznak.
9. Elfogultság egy-két emberrel szemben, és mások megalázása, ha "védenceiket" valaki "bántja"
10. A beosztott gépként, cserélhető alkatrészként való kezelése, figyelmen kívül hagyva, hogy néha az élet hoz olyan problémákat, amelyeket a munkahelynek tolerálnia kell.
11. Amikor egy főnök munkaidejében magánügyeket intéz a beosztottak tudomásával, de a beosztottat kőkeményen megróják, ha mondjuk pld. elintéz egy magántelefont.
12. Magának elintézi a bónuszt, a fizuemelést, de a beosztotttól, a munkájára hivatkozva megtagadja.

A teljesség igénye nélkül ennyi jutott most az eszembe.

Néha úgy érzem, hogy amikor valaki vezető lesz, elfelejti, hogy ő is volt beosztott /már ha volt, és nem az iskolapadból pottyantották vezető pozícióba/, és nem arról szól az egész, hogy visszaéljen a helyzetével, és kiélje ebbéli vágyait.

Nekem volt olyan szitum, hogy műtöttek a fülemmel, de 9 nappal a műtét után dolgoztam. Csupán kontrollra kellett járnom. Aztán kirúgtak, mert hogy ők nem erre gondoltak. De olyan is, hogy projekt asszisztensként egy autópályás cégnél kávécskát meg kapuccsínócskát főzettek, meg takaríttattak velem, és amikor ez nekem láthatólag nem volt pálya, még ők rúgtak ki, hogy nem vagyok alkalmas. Ezek a magyar vezetők és manágerek.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!