Munka vs. epilepsziás gyermek

Luna kislánya epilepsziás rohamot kapott az iskolában. A munkáltató döntés elé álltotta az édesanyát; vagy visszamegy dolgozni, vagy gyermekéhez siet a kórházba. Kirúgták!

Sziasztok!

 

Egy ideje olvasom a blogot, de csak most jutottam el odáig, hogy saját történetemet megosszam veletek. Egy kisebb  cégnél dolgoztam, mint pénztáros, de néhány hónapja sajnos kitették a szűrömet. Nem a gazdasági válság, nem is személyes ellentét vezetett ide, hanem maga az embertelenség!

 

A kislányom júliusban lesz 9 éves, november végén derült ki, hogy sajnos epilepsziás. Épp a kasszában álltam, amikor hívott az taító nénije, hogy a lányomat kórházba szállították, mert előzőleg beesett a pad alá és súlyos rohama volt.

 

Azonnal beszámoltam főnökömnek az esetről, arra, kértem, engedjen el. Hárman vagyunk eladók, ráadásul a forgalom is elég alacsony, szóval nem gondoltam volna, hogy túl sokat kérek, ráadásul főnököm is családos ember, 5 gyermek édesapja.

 

Megértés és támogatás helyett ordibálást, kioktató szent beszédet és egy ultimátumot kaptam; vagy visszamegyek a pénztárgéphez és folytatom a munkát, vagy másnap már be sem kell mennem.

 

Őszintén megmondom, teljesen ledöbbentem. Ha nem lettem volna annyira megijedve és kiborulva, biz Isten lekeverek neki egy pofont, így csak összepakoltam, fogtam egy taxit és "repültem" a kislányomhoz a kórházba.

 

Luna

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni