Könyörögjünk alamizsnáért?

Üdvözletem Mindenkinek! Következzen egy komment innen. Mami férjét és néhány kollégáját kirúgták, de előzőleg  aláírattak velük egy papírt, hogy közös megegyezéssel szakítják meg a kapcsolatot.

No sorstársaim én még cifrábbat mondok.Engem beküldtek egy gyomorröngenre és haza sem engedtek, no gondoltom szólok a férjemnek, hgoy ez van. Mire a férjem közli akkor én már nem is idegesitelek, engem ma rugtak ki. És a legcifrább az egészben, hogy mindenkit akit kirugtak egy olyan papirt iratatott velük a cég alá, hogy KÖZÖS MEGEGYEZÉS - kész. igy nem kellett végkielégitést sem adni, jutalomként adtak 480.000Ft-ot, amiből természetesen levonták a felét.

 

Nos mivel nagyon jól tudtuk, hogy ugysem a melósok győznek a cég sok ügyvédjével szemben. aláirták.Mikor kikerültem a kórházból mindenkinek irtam, persze a munkaügyi biróság is azt mondta, hogy hát igy nincs mit tenni. A férjem 55 éves természetesen senkinek sem kell, nyugdijba még nem mehet, a munkanélkülisegély pedig csak 3 hónapig tart.

 

Mikor a munkaügyin megkérdezte, hogy is lehet szoc.segélyt kérni, a hölgy közölte, csak akkor ha beteg lesz. Hogy is van ez mondjunk ha elkapja az influenzát akkor álljon oda segélyért? Vagy mondjuk meg is dögölhet az ember elvégre az a 22 ezerből ami az enyémből marad élhetünk, mint hal a vizben igaz? És még a nyugdijasok sirnak, örüljenek, hogy ők még kapnak nyugdijt.

 

Ezekről miért nem beszélnek a TV-ben, hogy mi van a 3 hónapi munkanélküli segély után? Persze lehet nem is kapna - elvégre vannak HÁTRÁNYOS HELYZETÜ emberek is. IGAZ LEHET EGÉSZ ÉLETÜKBEN NEM DOLGOZTAK, DE MÉGIS NEKIK JÁR A SEGÉLY. Hát ennyibe nézik az embert miután 39 évet ledolgozott.Tudom persze azok közt is vannak rendesek, de azért ne follyon már még a vizcsapból is a hátrányos, elnyomott, szegény emberekről a hir. Nem tudom mit remélnek azok, akiknek tenni kellenne valamit, hogy mi lesz az emberekkel, mint az egyik hölgy irta, hogy a menye tele van adósággal ill. kölcsönnel. De akinek nincs kölcsöne - mondjuk már ilyen idősek, akkor hová lett a becsületünk?

 

Könyörögjünk alamizsnáért? Na mindegy ez van én már nagyon belefáradtam, azthittem szép öregkorunk lesz, de lehet ilyen stresszben meg sem éljük. Persze igy a Nyugdijfolyósitónak jó, mert nrm kell nyugdijat fizetni utánunk. Pedig volna erre is egy jó ötletem, ha már mi elhullunk, mint a legyek és nem tudjuk a nyugdijunkat élvezni!? akkor kapják meg a gyerekeink - legalábbis egy részét. Na mindegy mi csak szavazzunk, ha szavazni kell. Nekünk csak ennyi jár - na meg a szánk. Örülök, hogy hozzászólhattam, habár tenni egyikőnk sem tud semmit. Ég veled öregkor, égveled nyugdij, téged aki egész életében dolgozott mostmár nagyivben letojnak.A szegény fiatalokról már ne is beszéljünk, hogy velük mi lesz!?

 

Ja és ami még a legjobban fáj - hová lett a védett kor 50 felett? Elvitte a cica.
Üdv mindenkinek fel vagy le a fejjel beszélni még beszélhetünk, de a kutyát sem érdekli, hisz akinek tele a zsebe az nagyivben tojik ránk.

 

Mami

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni