Mérnök kerestetik! De milyen?

StormST jelentkezett egy mérnöki állásra, de kiderült, hogy kizárólag gépészmérnök lehet a befutó. De miért nem lehet ezt már a hirdetésben megjelölni?

Álláshirdetésekhez és fejvadászcégekhez csak ennyit:

2007-ben végeztem a Pannon Egyetemen, végig azt verték belém, hogy mérnöknek képeznek, a diplomámba is ezt került: Műszaki Informatikus mérnök. Jelentkeztem egy csomó állásra, az egyik kapcsán, amiben az volt a megjelölés, hogy mérnöki diploma kell, behívtak Pestre a Grafton-hoz, ami elvileg a világ egyik legnagyobb ilyen cége.

10 perc után derült ki, hogy ők igazából gépészmérnököt vagy max. villamosmérnököt keresnek és rám nézett furán a csaj, hogy mi a fenét keresek ott.

Erre elővettem a diplomát a táskámból, hogy tessék, legközelebb jó lenne kicsit okosabban feladni a hirdetést. Mert ugye mérnök még az informatikus, az építész, anyagmérnök és a vegyészmérnök is (a teljesség igénye nélkül), nem csak a gépész. De egyébként ebbe máshol is belefutottam, csak ott legalább az interjú előtt kiderült, nem kellett fölösbe több ezer forintot kidobnom utazásra.