Legfőbb érték a dolgozó

K. levelét olvasván az merült fel bennem, hogy én is szívesen dolgoznék náluk :), persze ha elfogadjuk, hogy a történet hűen tükrözi a valóságot!

Tessék megnevezni a heti BB-díj nyertesét!!!

Üdv!

Olvasva a sok negatív HR-es bejegyzést a blogon, gondoltam leírom, nálunk hogyan megy a felvételi.

(A cég nevét és tevékenységi körét nem említeném itt)

Cégünk legfőbb értéke a dolgozók. Ez nem csak sablon szöveg, korábban mi is dolgoztunk kizsákmányoló helyeken. Mi tudjuk, hogy a jó munkaerőnek megfelelő motiváció kell. Mind pénzben, mind hangulatban. Rugalmas a munkaidő, de lényeg, hogy a határidőre készüljenek el a dolgok. Támogatjuk a kollégák fejlődését, igyekszünk mi is a legfrissebb technológiákat használni, amennyire csak engedik a lehetőségek. Cégen belüli oktatásokat szervezünk, gyakoriak a meetingek, amik családias hangulatban telnek. Ha valaki hibázik, langyosodik a munkavégzése, nincs lebaszás. Első kérdés inkább az, hogy mit tehetnénk, hogy (újra) motivált legyél. Az embereknek van magánélete, és ha otthon gáz van, akkor inkább kap pár nap extra szabit, pihenje ki magát. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenki marad örökké, mert van, amikor meg kell válni egy kollégától, de a szakmailag helyt álló embereknek olyan munkát adunk, amit élveznek.

Nincsenek HR-es kollégák, a felvételitől kezdve minden szakmailag történik. Az olyan kérdéseket, hogy “Mit csinálsz stresszhelyzetben?” mi is fel tudjuk tenni, ehhez nem kell HR végzettség. Nem ránézésre döntünk. Ami a megjelenésen lényeg, azok az általános dolgok, pl.: legyen ápolt, ne zsíros hajjal jöjjön interjúra. Öltönyt és hasonlókat mi sem szeretjük nyáron, így nincs semmilyen (belső) előírás arra, hogy hogyan öltözzön ki a jelölt.

A felvételi úgy zajlik, hogy kérünk angol és magyar nyelvű szakmai önéletrajzot. A hirdetésekben egyértelműen fel van tüntetve, milyen szakmai tudásra van szükség, mik jelentenek előnyt. Se több, se kevesebb. Ha ennek az önéletrajz alapján már nagyjából megfelel a jelölt, akkor következik egy 1 órás interjú. Itt nagyjából 5-10 perc alatt letudjuk az általános dolgokat, amiből kialakul egy kis kép az emberről, aztán pedig jön a szakmai része. Azokból a témakörökből, amikre szükségünk van. Nem megoldásokat várunk, hanem tájékozottságot.

Az interjún nincs teszt. Ha továbbra is megfelelőnek bizonyul a jelölt, akkor jön a “házi feladat”. Ez egy kisebb, egyénre szabott feladat. Ritka az, hogy két jelölt ugyanazt kapja. Ennek megoldására egy hét áll rendelkezésre, de nem vészesek, gyakorlottabbak 4-5 óra alatt meg tudják oldani. Azért jó ez így, mert nem stresszel a felvételin, otthon kényelmesen saját időbeosztás alapján gondolkozhat rajta és persze használhat segítséget, internet is. Ha tetszik a megoldása, akkor röviden felteszünk neki néhány kérdést belőle, ami alapján kiszűrhető, hogy tényleg ő csinálta-e, és ha minden rendben, akkor kezdhetjük együtt a munkát. Ez az eljárás két hét alatt lezajlik, nem szeretjük húzni az időt, ha emberre van szükségünk.

Ennek ellenére a fekete leves nálunk is megvan, kapunk olyan életrajzokat is, hogy csak lesünk nagyokat.

Üdv, K.

Címkék: munka, állás