Vének, betegek külföldön sem kellenek

Külföldön tényleg kolbászból van a kerítés, vagy csak azoknak érdemes "dobbantani", akik a hiányszakmákban kívánnak elhelyezkedni?

Vasárnap lévén várom a BB-díjra jelöltek névsorát!

Külföldi munkavállalás?

Elég gyakran elhangzik itt a blogon hogy ki lehet menni külföldre, aki itthon nem talál munkát. No, ez sem olyan egyszerű a recesszió miatt. Jómagam humán diplomával rendelkezem, ami kint szart sem ér. (tudjátok: pl. jog, magyar-töri szak…és társai) Emellett aktív ffokú német nyelvtudással bírok, így mivel itthon félévig nem tudtam elhelyezkedni, gondoltam Ausztriában vagy Németo-ban próbálok vmi munkát találni. Mivel ugye a diplomám kint nem ér semmit, szakmám meg nincs, így nem olyan egyszerű.

A Németo-i munkavállaláshoz először is tartózkodási engedélyre van szükség, melyet pár hét/hónap alatt kiad az ottani hatóság az EU- s állampolgároknak automatice.

A nagyobb gond a munkavállalási engedély, melyet csak akkor adnak ki ha van már munkáltatóval érvényes szerződésed ÉS olyan munkakört fogsz betölteni, amelyre nincs német pályázó. Na utóbbi a bibisebb!Mivel ezzel az irodai és jobb presztízsű munkák kiestek: bolti eladói, asszisztensi, recepciósi…stb. állások is. Igen a burgeres, mekis eladói is !!!

Sorolom kiket keresnek kint:

diplomások közül: mérnökök (villamos, gépész, informatikus), orvos (nem mindegy milyen szak!) és ápolónő

szakmunkák: kőműves, asztalos, bútorasztalos, hegesztő, marós, esztergáló, forgácsoló..

segédmunkák: malterkeverő, idény mezőgazd. munkás, erotikus szakmunkások (táncos, hostess), illetve bébiszitter-ám utóbbiakat 25-30 éves életkorig!!!

Mivel jómagam 39 éves nő vagyok, vékony testalkattal, így nyilvánvalóan az erotikus, meg a nehéz fizikai munkák kiestek. Sajnos városi tápos csirke vagyok, nem most akarok (a gerincproblémáim miatt sem) nekiállni krumplit szedni, meg kapálni…

Amellett akkor már nem is olyan jó a fizu, ha kint lakást kell bérelnem, ahhoz meg öreg vagyok, hogy öt másik nővel bútorozzak össze: ezt meghagynám a fiataloknak.

Sajnos a fentiek azt támasztják alá, hogy külföldön is épp azok a hiányszakmák, amik itthon, akikre pedig itthon nincs szükség, azokra kint se.

Főleg a fiataloknak érdemes kimenniük,ők még összebútorozhatnak többedmagukkal, az igényszintjük is kisebb, a fizikai melót is jobban bírják. Vénekre és betegekre ott kint sincs szükség.