Allergia miatt küldik el

Olvasónk feleségénél munkavégzés közben kiújult fém allergiája, elküldték betegállományba és a jövőben nem kívánják alkalmazni.

Feleségem és én egy multi cégnél dolgozunk,egy osztályon ahol én vezető vagyok,jelenlegi főnököm egyéb törvényellenes dolgaiból fakadóan összeférhetetlenség címén az egész cégnél a vezetők családtagjait áthelyezték más területekre.Két évvel ezelött azt hirdette a cég,mindenki hozzon dolgozni tudó embereket " létszám hiány volt " 5000 FT volt a fejpénz.

Feleségem 6 éve dolgozik a cégnél,egy könnyű nyugdíjig végezhető helyen dolgozott,onnan áthelyezték egy olyan osztályra ahol 1-2 hónapig tud dolgozni mert nem fogja bírni " nehéz fiziklai munkát végez " sajnos egy hete csinálja,és az ottani munkától kiújult a fém alergiája.

Üzem orvos nem alkalmas papírral elküldte betegállományba,de bunkó módon azt is mondta nem tudunk munkát biztosítani a továbbiakban,de kihangsúlyozom,nagy multi cég,rengeteg fajta munkával,felvételkor alkalmas volt,pedig az orvosi papirokat bemutattuk a létező allergiáról,mely miatt már többször is kezelték a feleségemet.

kérdés mit lehet tenni ebben az esetben,jelenleg több hónapos pénzkiesést jelent nekünk, és nembiztos hogy visszaveszik dolgozni a feleségemet,vajon milyen jogaink vannak ilyenkor?


Üdvözlettel B Mackó

Kedves Mackó!

Volt már egy hasonló kérdés, belinkelem az erről szóló posztot:

http://munkahelyiterror.blog.hu/2009/04/28/iszonyu_fajdalmaim_voltak

Mivel a ti problémátok nem nagyon tér el a posztban írottaktól, így egyelőre nem is tennék hozzá semmit, ha van további kérdésed, írd meg bátran, megpróbálok válaszolni.

Üdvözlettel: Erynnis