"Vérdíj van a fejemen"

Vadvirág GYES mellett dolgozik napi 8 órában, azaz csak dolgozna, hiszen konkrét feladatokat nem kap, nincs számítógépe, az épületet sem hagyhatja el.


Üdv Mindenkinek!

Nekem papírom van a munkahelyi terrorról!A fő tulajdonos halála után 3 évvel a cégünknél -ahol dolgozom- negyedévente váltogatják egymást az ügyvezetők,a tulajok folytok vitatkoznak,h kié most a hatalom.

13 éve dolgozom itt,a második gyerekem születése után 2 évvel (GYED után) szerettem volna GYES mellett napi 8 órában dolgozni.Másfél hónapig szóra se méltattak,hogy mikor,milyen munkakörben kellene kezdenem,majd állásidőket adtak és keresték a fogást,hogyan rúghatnak ki.Szerencsére at MT. véd engem a GYES folyósítása alatti időtartam alatt,így patt helyzet alakult ki.
Múlt héten végre bemehettem,aztán kaptam egy ügyvezetői utasítást,miszerint nem hagyhatom el az üzemi területet,max. az elsődleges szociális helyiségekbe mehetek és 12-12.30ig a központi ebédlőbe.Különben szigorúan tilos bárhová mennem...Mindezt úgy,hogy a munkaköröm szorosan kötődik más munakterületekhez és elöttem senki másnak ilyet soha nem írtak le.
Megjegyzem,én is most kaptam ilyet először.

MIk lehetnek az okok?A férjem is itt dolgozott,9 év után kaptam meg a felmondólevelét,mert -minő gyalázat- kérte a jogos túlórái pénzbeli megváltását,nem akarta aláírni egy munkaerő-kölcsönző szerződését,stb.Az egyeztető tárgyaláson beismerte a tulajdonos,hogy jár valamennyi pénz neki,de csak a töredékét ajánlotta fel,ezért munkaügyi per lett belőle,most is lesz tárgyalásuk.

Szóval azóta úgy dolgozom bent,hogy nem mehetek ki az épületből,számítógépem nincs,munkát nem adnak,napi szinten orálisan fenyegetnek,úgymond "vérdíj" van a fejemen,ha valaki rendkívüli felmondással ki tud rúgni.Sajnos muszáj itt dolgoznom,mert csak GYES-ből éljen meg más,munkát keresni 2 gyerekkel meg nem 1szerű.Szóval marad ez...

Üdvözlet: Vadvirág