Dzsúúúsz - idióta csapatépítő játékok

Valaki árulja már el nekem, mit jelent az, hogy Dzsúúúsz!!!

Despi

Kedves Despota, MH olvasók és Trollok!:D

A minap olvastam egy bejegyzést (augusztus 14.-e), amiben a Magyar Oktatási Intézetről volt szó. Eme levelem, nem kifejezetten terror, legalábbis én ezt nem tudom eldönteni, azonban ha eddig valaki mégis úgy gondolja, hogy szeretne oda jelentkezni, én ott voltam a próbanapon, sőt egy napig munkába is álltam. Ennyi volt ott a karrierem.:D Sztori alant:

Akkoriban naponta x (x=jó sok) helyre küldtem az önéletrajzomat, az egyik állás, azt hiszem, hogy marketing munkatárs volt, vagy valami hasonló, de lehet, hogy valahol meg volt benne említve a sales is. Azonban az álláshirdetésben úgy volt feltüntetve a fizetés (ugyanez 120-160 nettó), mintha 120 lenne az alapbér. Elküldtem az önéletrajzomat, majd kb. még aznap felhívtak, hogy be tudok-e menni holnap. Bementem...

11-re beszéltük meg az interjút, és azt azért szeretném lefektetni, hogy gyűlölöm, ha csoportos interjú van, vagy ha behívnak egy napra 100 embert és látod, hogy kik vannak előtted és mögötted, ez számomra megalázó, noh mindegy. Visszatérve 11-re voltam berendelve, kb. 10.55-re értem oda, de akkor már a 11-es csoport bement (WTF??), úgyhogy várhattam 20 percet, sebaj. Amikor bejutottam ill. bejutottunk, egy kb. CKM lapból kilépett nő állt előttem, nem mondom az arca sem volt csúnya, ellenben hihetetlenül bunkó arckifejezése volt. Az állásinterjún elmondta a csaj, hogy mettől-meddig tart a munkaidő(8-18-ig azthiszem), hogy hetente van fizetés, illetve, hogy annyi pénzt kapunk, amennyi vackot el tudunk adni, épp a aquajegyárulás ment akkor. (tehát az alapbér nulla). A bejelentés is érdekes volt erről kicsit később.

Próbanap:Amikor megérkeztem a Mechwart ligetnél lévő irodához, már akkor láttam, hogy itt valami gáz lesz, de tapasztalatot akartam gyűjteni. Rajtam kívül ott volt vagy 15 ember akiket felvettek (???). Amikor kinyílt előttünk az iroda, természetesen bömbölt a techno, amitől hányok, de az érdekességek csak most következnek. Beosztottak két emberhez egy oktatót, akivel le kellett egyszerre ülnünk és kérdésekre válaszolnunk, így az oktató eldöntötte, hogy kit küld haza reggel negyed kilenckor, és kinek hülyítheti tovább az agyát. Én lettem a győztes. Nos fél kilencre kiderült, hogy mi most cakk-pakk lemegyünk 5-en egy minikocsival a Velencei tóhoz, és az ott lévő településeken fogjuk árulni a szemetet, nekem csak figyelnem kellett. Majd nap közben pár kérdésre válaszolni, ahogy kiderül-e, hogy lesz-e nap vége(mi van ha nem? Hazaküldenek Agárdról?). Ezt az akadályt is sikeresen vettem, majd a nap végi teszt elmaradt, merthogy későn értünk vissza a tesztre a kocsiban a csávó meg azt mondta, „ok akkor fel vagy véve.” Sajnos pontosan nem tudom leírni, hogy hogyan árulták azoknak az embereknek a fürdőjegyeket, akiknek egyáltalán nincs szüksége rá. Az egész gusztustalan volt, nem tudom ezek az emberek (főleg akivel próbanapon voltam), hogy tud a tükörbe nézni. Még egy érdekesség: Akkor tudsz előrelépni, normálisabb helyre, ha magad alá öt embert beszervezel, akik a cégnél dolgoznak sikeresen.

Első nap:Dzsúúúsz. Ez a szó nem tudom mit jelent, de folyamatosan ezt ordította mindenki. Azóta sem tudom, hogy miért kell ez, de nagyon kellemetlenül éreztem magam. Idióta (csapatépítő??? dehogy, csak idióta) játékokat kell, hogy játszunk, hogy reggel kicsit felébredjünk. Ettől hánytam. Nem is tudom szavakba önteni, hogy mi ment az irodában, valakinek kamuból fel kéne vetetnie magát és kéne csinálnia egy felvételt, telefonnal vagy bármivel. Beosztottak egy oktató mellé, aki elmesélte, hogy ő mivel oktató, ezért korábban kell jönnie és később mehet haza(7-19-ig). Tűző nap volt, én teljes öltönyben, egész nap járkálás, nagyon kevés sikerrel összesen 1 (azaz egy) darabot adtam el, és csak reménykedek benne, hogy fel tudta használni az illető. A mi környékünket körülbelül délután 3-ra átböngésztük, máshova meg nem mehetünk, mert azért bünti jár vagy valami hasonló, és vissza sem mehettünk, mert hatig nem mehetünk be az irodába(WTF???). Azért az egy darabért, ha jól emlékszem akkor összesen 800 forintot kaptam, 12 óra munkáért. Nah ekkor döntöttem úgy, hogy tovább nem szeretnék itt lenni. A bejelentésről annyit, hogy mondta nekem a próbanapos csávó, hogy egy lapra írjam le a taj számomat stb. Munkaszerződés, egyéb nuku.

Így történt a hatalmas karrierem, azóta rám mosolygott a szerencse, és egy nagyon jó helyre kerültem, ahol szerencsére azt csinálom, amit szeretek és amihez értek. Azért tudtam, hogy ebben sok a kamu meg az átverés, de ki akartam próbálni, tapasztalatnak legalább jó volt.