Mint a kommunizmusban

Tisztelt MHT!


Nagy állami cégnél vagyok alkalmazásban pár hónapja. Nem valami felemelő munkára tessék gondolni, csomagok és levelek válogatásáról van szó, de legalább fizetnek érte. Gondolom már mindenki kitalálta, mi a cég neve, ezért nem is írom le.


Az utóbbi napokban borzasztó nagy ám a fejetlenség nálunk. Kiderült, hogy egy ellenőr figyeli a cégnél található állapotokat, ezért az összes főnök ideges, nehogy valami disznóságra bukkanjon a vizsgálat során. Megy az üvöltözés, káromkodás, stresszes időszak ez nekünk, egyszerű munkásoknak is. A legkisebb hiba az állásunka kerülhet, múltkor egy kolléga elment táppénzre, azért rúgták ki.


Visszatérve a tegnap előtt történtekre, tudni kell, hogy nálunk vagy rengeteg a munka és alig győzzük,vagy szinte egyáltalán nincsen és ilyenkor csak lézeng az ember, hogy valahogy teljen az idő. Jelen esetben épp az utóbbiról volt szó, azaz nem volt semmiféle konkrét munka.


De most jött a bökkenő, ugyanis az ellenőrnek nem szabadott megtudnia, hogy mi a nagy harci helyzet, ezért úgy kellett csinálnunk főnöki utasításra, mint aki lázasan húzza az igát.


Egy órán keresztül álltunk az udvaron a röpködő mínuszokban, és szórólapokat számolgattunk. Csomagokat pakoltunk egyik helyről a másikra, majd vissza és kezdődött elölről, csak hogy a látszat meglegyen, persze értelme az ég világon semmi nem volt. Volt látványos szondáztatás is, csak hogy minden kerek legyen.


Komolyan mondom, ilyet utoljára az előző rendszerben láttam. Kíváncsi vagyok mi jöhet még, ugyanis az ellenőrzés jövő keddig tart. Nem tudom milyen disznóságok lehetnek a cégnél, amiért ennyire rettegnek, de jó lenne ha mihamarabb kiderülnének, mert ez már nem állapot.