Nem tetszik az állampolgárságom?

Üdv mindenkinek! Erdélyi vagyok, fél éve költöztem Budapestre, párom miatt, aki magyar állampolgár és itt is él; több diplomám is van, odahaza pedagógusként dolgoztam, angol nyelvet oktattam, iskolaigazgatóként is tevékenykedtem az utóbbi 2 évben, több nyelvet beszélek, és szerintem vagyok annyira talpraesett, hogy bármilyen irodai munkát el tudjak végezni.

 

Már az elején tudtam, hogy nehéz lesz és senki sem fog tárt karokkal várni, ezért sem céloztam meg középvezetői állást; jelenleg albérletben lakunk, párom fizetésével és az én kis félretett pénzemmel igyekezünk átvészelni ezt az időszakot amíg valami munkát találok magamnak.

 

Több álláshirdetést megpályáztam adminisztráció-asszisztencia területén, arra gondolva, hogy az utóbbi 2 évben igenis volt közöm ezekhez, és tudom, hogy az ilyen munkát jól végezném....ugródeszkának jó lenne. Na de hiába a sok jelentkezés, mert vagy olyan választ kaptam, hogy igen, nagyon megható az önéletrajzom, szép, helyes, de mégse rám esett a választásuk vagy egyáltalán nem is válaszoltak, annyit sem, hogy ******. Mondanom sem kell, hogy állásinterjúról szó sem volt.

 


Kérdezem én, persze tudom, hogy mindenhova ismeretség kell, de akkor is: nincs szükség olyan emberekre, akik dolgoznának, akik tisztességesen, felelősségteljesen végeznék a munkájukat? Vagy csak egyszerűen arról van szó, hogy a leírt, elvárt nettó nem tetszik vagy az állampolgárságom nem jelent garanciát a megpályázott állásnak?

 

Elszomorító, hogy olyan fiatalokat foglalkoztatnak, akiknek az a legnagyobb gondjuk, hogyan fizettessék ki a cégükkel az X forintos lakkcipőjüket, hamis számlákkal vagy olyanokat, akik bemennek dolgozni és a felületes munkán kívül azt lesik, hogy mikor jár le a 8 óra munka vagy hogy munkaidőn belül hogyan tudják a magánproblémákat megoldani. És itt le is állnék a sok kesergéssel.

Veled is kiszúrtak?Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Legfrissebb médiaajánlatunkat megtalálhatod, ha IDE KATTINTASZ.