Felpofozta a gyereket


'napot

Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen fegyelmezni és közbelépni, mielőtt még elszaladna a ló. Megjegyzem nem túl sűrűn kellett alkalmazni ezeket az eszközöket...

1 vagy 2 éve fordult elő először, hogy a fegyelmezésből ügy lett, adott egy sallert vagy kokit egy kis taknyosnak - igen az - aki nem bírt magával. Kapott érte egy fegyelmit.

A múlt héten sajnos megint rendszabályozásra szorult egy ördögfióka, mert magatartásával gyakorlatilag ellehetetleníti az normális oktatást az osztályban. Gyakorlatilag anyám arcába röhöghet, mert eszköz a fegyelmezésre nincs és mama pici fia el volt kényeztetve és minden meg volt neki engedve.

Mi a gond? Hogy három kis pofonból rendőrségi feljelentés lett és az alábbi helyzettel szembesítették anyámat.

1. Fegyelmivel kirúgják.
2. Közös megegyezéssel + 1 havi (!) bérrel távozhat. 1 havi bér 30 éves tanári pálya és 20 év folyamatos (!!) munkaviszony után az adott intézményben makulátlan szolgálati múlt mellett, az utóbbi 1-2 év és két pofont leszámítva.

Ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy két eset miatt 20 év folyamatos munkaviszony után meg lehet tenni. Egy kis senkiházi neveletlen kis pöcs nyöszörgése miatt tönkre lehet tenni egy karriert? Szerintetek lehet tenni valamit? Ezt egész egyszerűen nevetségesnek, de egyenesen vérlázítónak tartom. Egy orvos műhiba után is praktizálhat - ami akár halállal is járhat - anyámat meg két eset és pár pofon miatt kirúgják.

Egyszerűen képtelenség, hogy fegyelem tartásával "csak" a többi tanuló tanuláshoz való jogát védi - tudtommal ez alkotmányos jog - és ezért ki lehet rúgatni. A szülő és gyerek felelőssége és kötelezettsége bezzeg fel sem merül.

(Természetesen anyám nem kapna elnöki kegyelemet nem mint azok a "szülők", akik gyereküket 3 évig nem járatták iskolába.

Üdv
Balázs

 

 

Hirdess nálunk, akár barterben is! Legfrissebb médiaajánlatunkat megtalálhatod, ha IDE KATTINTASZ.