Multitalentum asszisztens kerestetik

Kedves Despota!


A profession.hu-n ismét egy gyöngyszemre lehet bukkanni az álláshirdetések között:
http://www.profession.hu/hu/allas/343545


Lenne "pár" kérdésem a hirdetés feladójához:
Megjegyzéseim a felsorolt pontok mellé fűztem :-)


* Az ügyvezető munkájának teljes körű támogatása - Szakmai vagy személyi asszisztenciáról van-e szó vagy mindkettőről? Nem ugyanaz a kettő!


* Statisztikák készítése


* Magas szintű kinnlévőség kezelés, követelés behajtás - Adósságkezelésben való jártasságot is elvárnak, vagy csak azt hogy telefonon hívogassa a gazdasági asszisztens a tartozással rendelkező partnereket, hogy lejárt a fizetési határidő, fizessen oszt jóvan? A 8 órás munkaidő hány százalékában kell követelésbehajtást csinálni?


* Befizetések, postázás és banki átutalások intézése, házipénztár kezelése - Befizetések, postázás? Ez azt jelenti, hogy munkaidőben a postán kell ácsorogni a feladandó levelekkel, kivárni az irgalmatlan sorokat ami akár fél óra is lehet? Milyen messze van a posta? Vagy van erre egy kisegítő aki elviszi a leveleket?


* Heti, havi riportok készítése,


* Munkavédelem és HR feladatok ellátása - HR feladatok itt ebben az értelemben mit takar, bérszámfejtéshez is kell érteni? Jutalékszámításhoz, vagy, felvételiztetni kell? Jelenléti ívet tölteni, szabadságengedélyeket kezelni, iktatni, nyomon követni, OEP felé adatszolgáltatásokat végezni, jelentéseket küldeni a megfelelő szervek felé, kit mikor vettek állományba? Mit takar a munkavédelem megjelölés? MT ismeret és munkavédelmi oktatások megtartása, vagy mégis mit?


* Marketing-tevékenységek támogatása: - Mármint itt marketing asszisztenciára gondol a hirdetés feladója? Reklám, banner készítettés, megjelentetés, nyomon követés? Marketing terv kialakítás és kivitelezés, piackutatás, elemzés? Kapcsolattartás a médiával? Termékfotók, molinok készítettése, grafikusokkal való kapcsolattartás? Vagy pontosan mit takar ez a rész?


* adatbank és egyéb nyilvántartások karbantartása


* A vállalkozás rendezvényeinek, akcióinak előkészítése,

szervezése, lebonyolítása - Céges rendezvények? Áru és termékbemutatók, vevőankétok szervezése, bonyolítása? Akciók mit takarnak? Árakciók, polcakció stb...?


* Kapcsolattartás üzletkötőkkel, számlázási rendszer felügyelete - Számlázási rendszer ismeretek, számlázási és törvényi szabályozási ismereteket is kérnek? A "kapcsolattartás üzletkötőkkel", hogy függ össze a számlázással? Vagy az eddig felsoroltakon kívül még értékesítés támogatási feladatokat kell ellátni? A számlázási rendszer felügyelet mit foglal magába? Számlázást, vagy rendszerfelügyeletet, mert az utóbbi még IT ismereteket is igényel...


* Egyéb adminisztratív és irodai tevékenységek, fordítások - Az eddig felsoroltakon kívül még van ezeken kívül egyéb is, amit senki más nem tud megoldani ebben a vállalkozásban csak a frissen felvett kolléga?


Akárhonnan is nézem, ez a hirdetés egy mindenes multitalentum asszisztenst keres akinek a nyakába lehet varrni legalább ötféle munkakört és felelősséget. Mindezt a lehető legalacsonyabb bérért, nem véletlenül kérik a fizetési igény megjelölését. A vicces hogy, nem követelmény a felsőfokú végzettség, sőt a megfogalmazás egyenesen nevetséges "a felsőfokú végzettség nem akadály"... Mondhat bárki bármit, de ennyi minden nem fér bele 8 órás munkakörbe, még akkor sem, ha a egyes pontok nem mindennapi feladatot takarnak (rendezvényszervezés eseti jellegű is lehet); és az első kérdésem az volna, mégis hány ember munkáját akarják valójában rásózni az új kollégára, éhbérért?!


Valóban van ilyen ember aki ennyi mindent csinált már, ilyen sokrétű, ennyiféle,- fajta munkakörben?! Aki ennyi félét csinál egyszerre, hogy csinálhatja egyszerre mindezt jól és felelősségteljesen, napi 8 órában?!
Mégis hány fős ez a vállalkozás? Kettő? Most keresik a második személyt?!


Üdv,
vágtázó halottkém