Soha többé nem fogok munkát találni

Kedves Blog!

 

Lenne pár kérdésem ami a blog-hoz kapcsolódik. Egy multinál dolgozok már lassan 3éve (pontosan 30 hónap) ez az első munkahelyem). 2 hete behívatott a főnök és azt mondta nem tudunk együtt dolgozni és elém rakott 1 papírt amin közös megegyezés szerepelt. Nem írtam alá, elmentem beteg állományba. Nos a beteg állományom a jövő héten lejár. Kaptam már egy állásajánlatot amit el is fogadnék DE kérnek referenciát.( 2 körös interjú volt és ha bármikor felhozzák a referencia témát akkor nem is jelentkezek). Tudom hogy volt főnököm nem adna mivel nem írtam alá a közöst és elmentem betegszabira.


Jövő héten megszűnik a munkaviszonyom a kérdésem mivel járok jobban. 1 felmondok én magam de ekkor nem kapok munkanélküli segélyt. és ingyenes munkaügyi központ által indított tanfolyamra se járhatok. 2 felmond a munkáltatóm gondolom rendkívüli felmondással és akkor kapok majd munkanélkülit.


Nem tudom mit tegyek. Az új kolléga már megvan a helyemre sajnos. Ha felmond a munkáltatóm pl. rendkívülivel és még referenciám se lesz úgy gondolom akkor Magyarországon soha többé nem fogok normális állást találni (bejelentett fix pl.multinál). Ha viszont én mondok fel nem kapok pl. munkanélküli segélyt és bár van 2-3 hónapi tartalékom a leendő állásinterjúkon mit mondjak? Azért mondtam fel mert ki akartak rúgni?Magánvéleményem szerint azért " nem tud velem együtt dolgozni a főnök" (akivel az igazság szerint jó ha havonta 1x találkoztam munkám során főosztály vezető) mert nem sikerült beilleszkednem, nem szerettem péntek esténként elmenni sörözni, ebéd közben nem a szomszéd asztalnál lévő kolleginák dekoltázsára koncentráltam, nem röhögtem a poénjain stb....


Ha felmondok akkor a betegszabim idején járó cafeteriámat megkapom ugye? csak mert a bérpapíron szerepelt de ezt a cég nem juttatta el számomra (bérpapírt kiküldték postán cafeteriát hideg étkezési utalvány nem). Az idei évre járt kb. 22 nap szabadság eddig kb4-et ha kivettem ha felmondok akkor ezt kifizetik? vagy elvesztettem ( azt nem is említem hogy még a 2009-es évről is maradt szabadságom kb. 10 nap avval mi lesz? persze papíron kivettem mindent de a belépőkártya tudja hogy dolgoztam, csúsztatásként működött a cégnél a tavalyról idénre átvitt szabadságok volt olyan IT-s kolléga akinek csak így összejött vagy 50 nap szabadság.


Előre is köszönöm a kommentelők bármilyen Véleményét!

üdv: Tamás

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!