Minden nyáron betegállományba vonul

Tisztelt Munkahelyi Terror!


Munkahelyemen dolgozik egy összeférhetetlen kolléga, ez a fiatalember senkivel nem képes együttműködni. Minden nyáron betegállományba vonul hosszú hetekre, így teremt magának szabadságot. Ez évben kilátásba helyezte a vezetőség, hogy nyáron is nagy szükség lesz a munkánkra – felújítás előtt áll az épület, költözni kell. Ugyanakkor folyamatos emberhiánnyal küzdünk, túlórákkal tudjuk ellátni a feladatunkat. Kivéve az említett kolléga, mert ő ebből is kihúzza magát.


A mai nappal bejelentette, hogy ő holnaptól betegállományban lesz, mert eü-i problémái vannak. Valójában csak nem akarta elfogadni, hogy nem gázolhat át másokon, s ha többen is szeretnének ugyanakkor elmenni szabadságra,
kompromisszumot kell kötniük (öt nap helyett csak 4 lehet a szabija, míg másoknak így is csak 2 nap)


Nem számít, hogy így helyette is túlóráznunk kell, hogy a költözést is nélküle kell végigcsinálnunk. Szerencsére a kötelesség tudat túlteng a többiekben, senki nem tolna ki a társával.


Továbbra is nyeljük le, hogy így visszaél ezzel a helyzettel, vagy lehet rajta változtatni?


Remélem, elég érthetően leírtam a problémát.

 


Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!