Az ember betegen is húzza az igát?

Sziasztok!

Szeretném leírni az én történetemet.2010 Február óta szenvedek egészségügyi problémával,amit akkor csípőízületi gyulladásként diagnosztizáltak. Kaptam gyógyszeres kezelést és injekció kúrát, ami alatt is sajnos dolgoznom kellett,mert nem mertem elmenni táppénzre az üzletvezető elutasító viselkedése miatt.Az üzletvezető szerint a táppénz addig tart amíg a beteg mondja,és nem addig amíg az orvos ezt előírja.


A munkaszerződésben az áll,hogy heti 30 órát kell dolgoznom és ő a szabadságolások miatt beosztott engem szombattól-szombatig 63 órára,ezt mind azért mert 7 emberből 3 embert elengedett ugyanazon a héten szabadságra.


Amikor ezt szóvá tettem,hogy nem bírom végig csinálni mivel még azóta sem múlott el a fájdalom,akkor levette az óraszámom 57 órára nagy vita árán,és sírva kiküldött dolgozni az eladótérbe,onnantól kezdve egész nap dolgoztatott, holott tudta,hogy fájdalmaim vannak ,hisz fél éve már fájdalomcsillapítón élek.


Következő hét hétfőn táppénzre mentem mivel már teljesen elviselhetetlen a fájdalom és így nem tudok már 11 órát állni. Keddi napon elmentem maszek orvoshoz aki megállapította,hogy gerincsérvem van és elküldött további vizsgálatokra és kezelésekre.


Az üzletvezetőt felhívtam és tájékoztattam állapotomról de ő csak arra volt kíváncsi,hogy mikor megyek vissza dolgozni ,mert mindenki vegye ki a munkából a részét.Most én vagyok a legrosszabb ember,mert elmertem menni táppénzre.Mindenkinek engem szid a munkahelyemen ,már a munkatársam is mondta,hogy ő nem merne visszajönni a helyemben dolgozni.


Most attól félek,ha visszamegyek akkor megkapom a felmondásom,vagy ha nem akkor folyamatosan megaláz és „szívat”


.Eddig is terror volt a munkahelyemen akkor mi lesz most? (11 óra munka mellett nem szólhattunk egymáshoz egyetlen szót sem, csak a cipőket lehetett igazgatni. Ha szólni mertem a kolléganőmhöz és ő észrevette akkor már jött is, és büntetett. Pórsivózhattam a polcokat kb.2 órát. Ha végeztem akkor a leragadt papírokat ami leesett a cipő talpáról vakarhattam fel a földről.És ezt mind úgy, hogy közben ki is röhög.) Ja, és a telefonbeszélgatésünk után olyan ideges lett, hogy kipakolta a szekrényemet ahol félre voltak rakva a cipőim amiket szerettem volna később megvenni. Utána pedig annak örült, hogy szinte mindegyiket megvették


.És ez mind a táppénz miatt van!


A munkatársaimnak azt mondta, hogy nehogy merjenek beszélgetni velem ha beviszem a táppénzes papíromat.A másik két helyettesnek pedig azt mondta, hogy ha visszamegyek dolgozni akkor jól „megszívat”és, hogy őnekik is szívatniuk kell, mert ha nem akkor őket is megszívatja.


Azért vesztem el a munkahelyem,mert elmertem menni gerincsérvvel táppénzre?


Nem tudom mitévő legyek,nem merek visszamenni a munkahelyemre dolgozni, másik állást meg nehéz találni a mai világban.


Milyen jogaim vannak, ha nem bírom a megaláztatást, amikor visszamegyek dolgozni?Mert biztos vagyok benne,hogy addig fog bántani amíg elégtételt nem vesz, vagy amíg idegileg bírom!


Mi ebből a tanulság? Az ember még beteg sem lehet, de ha már beteg akkor is húzza az igát!!!!

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!