Aki csökkent munkaképességű, dögöljön meg?

 Csökkent munkaképességű vagyok. Jelenleg 36%-os. A betegségemmel nem untatnék senkit akit érdekel:
http://www.megapress.hu/sle/sle/sle.php
Az itt felsorolt tünetek nagy része megvan.


Röviden, nem tudom délelőtt, hogy leszek délután. Napi szinten néz be valamilyen szórakoztató tünettel. E mellett volt egy súlyos trombózisom van egy polyneuropathiam, desszertként meg némileg a bal fülemmel egy pöttyet kevesebbet hallok a kelleténél. Az első években hátszél és kenőpénz nélkül voltam 50%-os. Utána tört ki a balhé a leszázalékolások körül és lettem 24%-os, gondolom takarékossági okokból, változatlan egészségi állapot mellett! (Nem gyógyítható, hol jobb hol rosszabb.) Ez most, hogy? Fellebbeztem és lett belőle 36%.


Ez egyrészt iszonyú cinikus, másrészt üzenet értékű, miszerint: A büdös életben nem fogod elérni a 40%-ot. Az ok egyszerű, 40%-tól járna némi pénz, de az államnak nincs. És nem csak pénz járna, hanem elhelyezkedési segítség is.


Jelen állapot szerint, minden olyan munkáltatónak aki 20 főt, vagy a fölött foglalkoztat, alkalmaznia kéne egy csökkentet, ellenkező esetben majd egymilliót kell az államkasszába becsengetnie. Jelentkeztem egy hirdetésre amiben kifejezetten csökkent munkaképességű dolgozót kerestek. Régen ezen cég konkurenciájánál dolgoztam, igaz már tíz éve múlt, de a szakmai tapasztalatot nem lehetett megkérdőjelezni. Be is hívtak el is beszélgettünk, én úgy éreztem komoly esélyem van.


A végén csak úgy mellékesen én jegyeztem meg a bűvös 36%-t. Ekkor jött, hogy húúúúúúúú az nekik nem jó, mert akkor nem jár a kedvezmény, el is köszöntek hamar. Rájuk tulajdonképpen nem haragszom, bár annyit megtehettek volna, ha már az önéletrajz mellé bekérték az orvosi szakvéleményt is, vetnek rá egy pillantást és máris nem kellett volna 36°-ban vonatoznom és kidobnom 3 ezer Ft-t az ablakon, mert nekem az komoly pénz.


Akire igazán haragszom, az ennek a területnek felelőse, aki egyrészt a cégeket nem megfelelően tájékoztatja, másrészt létrehozta (fenntartja?) ezt a lehetetlen állapotot, miszerint 40%-tól jár pénz az államtól is és ezen kívül a munkába állást is segítik, viszont ez alatt dögölj beteg! Semmi nem jár. Jó, tudom mehetnék az önkormányzathoz sírni szociális segélyért, de erre nem vagyok képes. Arról nem beszélve, hogy azt munkához kötik, ami kimerül a szemétszedésben, ami egyáltalán nem zavarna, csak napra nem igazán mehetek... Szóval csak a vitáim lennének, ezt meg nem akarom. Van egy hivatalos vizsgálati papírom, hogy miket nem csinálhatok, ne tudjátok meg...


Kis vidéki városban élek, még fekete munka nincs. Maradna még keresni egy megkenhető orvost, de sajnos arra sincs pénzem. Ami van, az valamiért mindig a gyógyszertárban köt ki. Fene se érti.


Írhatnék aztán még ennek kapcsán az egészségügyről, egyéb kalandokat a munkanélküli ellátás kapcsán, további munkába állási próbálkozásokról, legyen elég annyi, egy nagy halom szar az egész. A legfontosabb tényező mindenütt a papír.


Így aztán egyre inkább szimpatikusabb az oklahomai merénylő, vagy elhozni az Aurórát a Dunára, vagy mit tudom én, de a Tajgetoszra nem megyek föl, hiába lökdösnek mindenhonnan!


Axl


Ui: A fellebbezés és a másodfokú határozat kézhezvétele között, a számomra kifizetett járulékot (ami járt) visszafizettették velem, mert a határozat visszamenőleges hatályú. Mindegy, ha éppen nincs ízületi problémám, a ravaszt meg tudom húzni.