Kötelezően elrendelt túlóra szombaton

Csatlakozás

 

 

Tisztelt Cím,

 

Kérdésem lenne a következő.

 

Három műszakos rendben dolgozom, egy vasszerkezeti gyárban, napi 8 órát. Egy héten délelőtt, egy héten délután majd egy hetet éjszakában, aztán elölről. Mikor pár hónapja ide jöttem dolgozni, adott volt a lehetőség egy-két alkalommal, hogy aki szeretne, szombaton is be tud menni.


Ez eddig rendben is volt, ám ez mostanra megváltozott: KÖTELEZŐ bemenni szombaton, sőt egy alkalommal megtörtént, hogy vasárnap délelőtt is benn voltam. Másnap pedig kezdődött az új hét, vagyis délutánosként kezdtem hétfőn. Folyamatosan kimerült és stresszes vagyok. De a héten betelt a pohár, mert csütörtökön ismét külön szóltak, hogy be kell menni e héten is szombaton. Nem is szóltak, üzentek! Na persze mindenki zúgolódott, és megegyeztünk, hogy nem jövünk be (pénteken volt ugye aug. 20.)


Erre, csütörtök este találtunk egy papírt a kapun, miszerint "kötelezően elrendelt a túlóra szombaton" és egy aláírás.


Változtattak a szünetünkön is, eddig óránként volt 10 percünk, kajaszünet 20 perc. Múlt héttől már csak 3 szünetünk van egy műszakban, az első 10 a második az a kajaidő az 20 és az utolsó 15 perces.


Egyszer pedig a "kisfőnök" tartott mindenkinek egy bő félórás megbeszélést, mindezt a délelőttös munkaidő letelte után, úgy hogy még a busz is később indult el haza velünk. Kb. 3an előbb jöttünk ki, mint ahogy a megbeszélésnek vége lett volna, és emiatt felírták a nevünket hogy büntetésben részesítsenek emiatt... kérdem én, miért?


És a fent leírtak mennyire jogosak, mit tehet meg még velünk a munkáltató?


Válaszát előre is köszönöm,

G