Minek hívnak be interjúra?

56 éves több diplomával rendelkezem (gazdasági- pénzügyi, munkaügyi ) Az utolsó munkahelyem felszámolás miatt megszűnt, ebben a csúcsvezetők telhetetlensége és csalások sorozata játszott közre, így 1200 dolgozó munkahelye megszűnt.


Természetesen ahogy a bajok kezdődtek elkezdtem én is munkahelyet keresni de sajnos sikertelenül. Sajnos ebben a korban elhelyezkedni lehetetlen. Több száz pályázatot benyújtottam. A legtöbb helyről még csak visszajelzést sem küldtek. Rengeteg "kamu" állásinterjúra behívtak.


Ebben az a bosszantó, hogy tudták előre azt, hogy úgysem engem választanak, de az önéletrajzban feltüntetett adatok ellenére behívtak, ezzel reményt sugározva.Hol az volt a kifogás, hogy nálam sokkal fiatalabbra gondoltak, -az önéletrajzban benne van a születési időpont, illetve fénykép is van - ha alacsonyabb képzettséget igénylő munkára jelentkeztem, akkor az volt a baj, hogy túlképzett vagyok, ha a minden kritériumnak megfeleltem, akkor miért nem beszélek perfekt valamilyen nyelvet - rákérdeztem, hogy milyen külföldi kapcsolatokkal rendelkeznek, az volt a válasz, hogy semmilyen (akkor miért kell a profi nyelvtudás?) -stb.stb.


A sok éves keresés tapasztalata az, hogy a pályázatok nagy része személyre szabottan van megírva a már előre kiszemelt személyre. 16 éves korom óta dolgozom, nem hittem volna soha hogy idősebb koromra ezeket a megaláztatásokat kell elviselnem.


Mindig elismert jó szakember voltam, ezért érhetetlen számomra hogy miért nem találok végzettségemnek, képzettségemnek megfelelő munkát.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

A Munkahelyi Terror blog támogatója az Ajánlatguru.