Köszönés nélkül leteszik a telefont

Én 57 évesen keresek munkát mindenféle lehetőségeken /újság, internet, stb./ Rengeteg helyre elküldtem már az önéletrajzomat. A legtöbb helyről még visszajelzést sem kapok, volt ahonnan kaptam, azt, hogy még a kiválasztás folyamatába se kerültem be...


A telefonos hirdetésekre is próbáltam jelentkezni. Az első és utolsó kérdés az volt: hogy hány éves tetszik lenni. Mikor megmondtam, hogy 57, köszönés nélkül letették.

Nagyon "felfújtam" magam, mert azonnal még egyszer felhívtam az álláshirdetőt, mondván, hogy "az előbb véletlenül valamiért megszakadt a vonal", de mondták, hogy nem, mert a felvételi korhatár 36 év.


Ekkor megkérdeztem, hogy az alsó, vagy a felső korhatár, kicsit elbizonytalanodott a hölgy a vonal másik felén, lehet, hogy nem tudta, hogy mi az alsó és felső?


Én meg, kihasználva azt, hogy éppen levegőt vett, megkérdeztem, hogy ez nem diszkrimináció-e, azt válaszolta, hogy neki azt az utasítást adták, hogy csak 36 évesnél fiatalabbakkal tárgyaljon... Ezután én udvariasan megköszöntem a tájékoztatását, további jó munkát kívánva elköszöntem.


Sajnos nem volt értelme elmondanom azt, hogy már nincsenek kis gyerekeim, nem kell őket "böfiztetni" , rugalmas munkaidő sem akadály, kapnak utánam járulékfizetési kedvezményt a Start-kártyára, stb.


De nem adom fel, tovább próbálkozom, csak egy bajom van, hogy sajnos nem leszek fiatalabb!


Mindenkinek kitartást kívánok, üdvözlettel: I

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

A Munkahelyi Terror blog támogatója az Ajánlatguru.