Köp a Munka Törvénykönyvére

Egy ismerősömnél a munkáltató csoportos leépítést helyezett kilátásba, majd a szakszervezettel történő egyeztetés után sokan megkapták azt az ilyen esetekben előírt értesítést, hogy 30 nap múlva megszüntetik a munkaviszonyát. A terve az volt a munkáltatónak, hogy a dolgozók nagy részét munkaerő kölcsönzőn keresztül visszafoglalkoz­tatják -közös megegyezéssel megszüntetik a munkaviszonyt, akik nem vállalják, azoknak rendes felmondással szünik meg.

 


Hoppon maradt a cég ,mert a leépített 180ból tervezett 120 főből még 20 se jelezte, hogy vállalja az egyébként jóval alacsonyabb bért, egyéb hátrányosabb feltételeket.Sőt még a 20 ból is van morzsolódás.


A munkaadó tervezi, hogy nem november 9én mond fel, hanem jóval később, mert munkaerőhiány lesz decemberre így. Akiket a felmondással „megaláztak“ azok jó része, egy percig se akar többet dolgozni, mint szükséges. olyan is van aki már novemberben új munkahelyen munkába állna.


Joga van e a munkáltatónak a csoportos felmondás tényét, idejét jelző jognyilatkozatát megváltoztatni? Dolgozó engedélye/hoz­zájárulása kell-e hozzá?
Mit lehet tenni hogy tényleg megtörténjen, amit jeleztek.

 

A másik tény hogy az egyik felettes a „kirúgottaknak“sem­milyen címen nem ad szabadságot, mert nem fogadták el a visszafoglalkoz­tatási lehetőséget.Egészen a felmondási idő kezdetéig akar így megtorolni, vagy talán még tovább is.Azt mondta köp a munka törvénykönyvére.

 


Hogy magára ismerjen, éppen most választották meg önkormányzati képviselőnek. Még a munkahelyen is kampányolt.


 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!