Kutatnak a személyes dolgaink között

Sziasztok!

 

Segítsetek ha tudtok, mert nem vagyok benne biztos, hogy a cég ahol dolgozom szabályosan, és törvényesen jár el. A cég ahol dolgozom rendszeresen, ellenőrzi az öltőző szekrényeket a dolgozó jelenléte nélkül.

 


A lakatott, levágják, ha nincs náluk a pótkulcs, amit kötelező leadni. A hivatkozásuk, az hogy a szekrény a cég tulajdona. A fali újságra az van kirakva, hogy az öltöző szekrényeket véletlenszerűen a dolgozó jelenlétében ellenőrzik a dolgozó köteles a szekrény tartalmát megmutatni.


Ezzel nem is lenne probléma csak, hogy minden szekrényt kinyitnak és hozzá nyúlnak a személyes dolgainkhoz. Még a táskánkba is benéznek. A ruháink zsebeit átvizsgálják.


Kérdésem hogy nem sérti-e a személyi jogainkat ez az eljárás? Ha igen, akkor hogy tudnánk a jogainkat érvényesíteni. Ellőre is köszönöm a válaszokat.


 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!