Szerinte nekem nem felel meg az állás

Sziasztok! Sajnos nekem pont ma volt egy nagyon durva állásinterjúm. 40 éves vagyok, és én is hónapok óta nem találok munkahelyet. Ma egy budaörsi számítástechnikai nagykereskedésnél voltam, asszisztenst kerestek kintlévőség kezeléshez, pénzügyi tevékenységre. A hirdetés alapján mindennek megfeleltem, 3-an voltunk az interjún, + 3 belső ember.

 


Szakmai tapasztalatom meg van, hosszútávra keresek munkahelyet, érden lakom, tehát nagyon hamar odaérek, mégis, amikor kimondta a vén polyáca az ítéletet, ledöbbentem.

Először azt mondta, hogy Érdről jövök, valamiért az nem tetszett neki, valami olyasmit motyogott, túl messze van, vidék, de később pontosított, azért nem kellek nekik, mert szerinte NEKEM nem felel meg az az állás, ami betöltésre vár. Rákérdeztem, hogy mit ért ez alatt, ő közölte, hogy biztos benne, hogy én nem ezt az állást akarom, és abban is, hogy egész biztos, hogy mindig keresgélnék valami jobbat. Teljesen elképedtem. Honnan a frászból tudja, hogy nekem mi felel meg? Miért nem próbálja ki, hogy mit tudok, hiszen erre van a próbaidő? A másik hölgyet, aki mellesleg felsőfokú informatikai végzéssel, START kártyával rendelkezik, azért küldte el, mert nem tetszett a pasinak, hogy naponta képes lenne 3 órát ingázni a munkahelyére. Végül a 3. hölgy, aki vendéglátóipari végzettséggel érkezett, saját bevallása szerint is büfés volt, lövése sincs a meghirdetett állásról, megfelelt.


Ez a cég úgy hirdeti magát, hogy komoly, hosszú távra keresi a munkaerőt, erős számítógépes ismeretekkel, pénzügyi kintlévőség kezelésben való jártassággal, ügyfelekkel való kapcsolattartással. Bennem ez mind megvan, mégsem vagyok elég jó. Csak mert az volt az érzésem, hogy nem akarja, hogy belelássanak a lapjaiba, a sunyi dolgaiba, ezért inkább egy hozzá nem értő ember kell neki, akit kinevelhet a saját képére. Ja, és a megfelelő hölgy Tatabányáról fog bejárni Budaörsre.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!