Átvert a Munkaügyi Hivatal

 

Sziasztok!


Nem tudom, mennyire munkahelyi terror, de minket a megyeszékhely munkaügyi irodájának szervezésében csaptak be! Úgy tájékoztattak bennünket - levélben kaptuk a meghívót - hogy kizárólag diplomásoknak szóló munkalehetőséget fognak kínálni. Nekem gyanús volt az ügy, mert már kétszer "volt szerencsém" végighallgatni a pénzügyi területen működő cég alkalmazottjait.

 


(Előszőr az apámat beszélte rá egy úr, hogy elcipeljen a tájékoztatóra, másodszor én is felautóztam a fővárosba - ekkor a volt munkahelyemen keresztül csábítottak be a cég székházába, hogy munkát ajánljanak az elbocsátott dolgozóknak.)Tehát élve a gyanúperrel rákérdeztem a munkaügyi hivatal munkatársánál, hogy x cégről van-e szó.


Azt válszolta: nem, dehogy. Amikor a tájékoztatóra menet beléptem a terembe, és megláttam azt az urat, akit egyszer már "sikerült " végighallgatnom, majdnem megütött a guta! Sajnos nem olyan volt a szituáció, hogy rögtön sarkon fordulhattam volna. De törlesztésként végeztem egy kis aknamunkát: tájékoztattam én is a körülöttem ülőket arról, miket lehet olvasni azokban a hozzászólásokban,, amelyeket azok a bátor, "pilótajátéktól" el nem riadó, a realitásokat a nagy kereset reményében figyelmen kívül hagyó emberek írtak, akiknek később nagyot kellett csalódniuk...


Mindenesetre  jó lenne valamiféle törvényi formában védeni az embereket attól, hogy szervezett keretek között ne lehessen őket bepalizni! Ahogyan működik a fogyasztóvédelem árucikkek esetében, miért lehet büntetlenül rabolni az amúgy is kiszolgáltatott munkanélküliek útiköltségre elherdált pénzét, a hasznos munkakereséstől elvett idejét?

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!