Mindenki dohányzik az irodában

Anita arról panaszkodik, hogy szívbetegként egész álló nap a munkatársai dohányfüstjét kénytelen nyelni, mert azok nem hajlandóak a kijelölt helyen hódolni szenvedélyüknek.

Tisztelt MT!

 

27 éves, szívbeteg lány vagyok. Mindezt nem is volna lényeges megemlítenem, mert teljesen jól elboldogulok a betegségemmel, mondhatni teljes életet élek, de a történetem szempontjából mégsem lehet elhallgatni ezt a részletet.

 

Asszisztensként dolgozok egy kis cégnél egy irodában immár másfél hónapja, a korábbi munkahelyemről költözés miatt kellett eljönnöm. Mindennel elégedett volnék, mert eleget keresek ahhoz, hogy megéljek és biztosnak is tűnik új munkahelyem, nincsenek hatalmi harcok, sem kibírhatatlan kollégák. A gond egyedül a napközbeni dohányzással van, ugyanis rajtam kívül mindenki dohányzik (ez konkrétan még 7 embert jelent). Na most mindenhol máshol ezt a kijelölt helyen teszik az emberek, vagy a szabadban, de nálunk nem. Törvény ide, vagy oda, nálunk mindenki egész nap pöfékel, az irodától kezdve a folyosóig, a mellékhelyiségen át tényleg mindenhol. Én pedig csak nyelem a füstöt már hosszú hetek óta, pedig igazán nem kellene...

 

Próbáltam nekik elmagyarázni, hogy nekem ez egyáltalán nem tesz jót, de sajnos süket fülekre találtam. Néhány napig mindenki csak egy bizonyos helyen pöfékelt, de utána minden visszatért a régi kerékvágásba és a mai napig tart ez a füstkavalkád, majdnem meg lehet bent fulladni.

 

Tényleg nem tudom már , mit tegyek, mert ugyebár az egészség az ember legfontosabb kincse, amire vigyázni kell, pláne annak, aki azért nem teljesen egészséges, de valamiből élni is kell, manapság pedig elég nehéz elhelyezkedni. Nem megváltó ötleteket várok önöktől, csak gondoltam elpanaszolom helyzetemet. Most éppen ott tartok, hogy mégis csak munkahelyet váltok.

 

Anita

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!