Kirúgták, mert túlsúlyos

Sziasztok!

 

Nem tudom, kihez kellene fordulnom, de hátha ti tudtok mondani valami érdemlegeset. Ott kezdeném, hogy már közel egy éve dolgozok egy kisebb ingatlanos cégnél, diploma szerzés után ez volt az első állás amire visszahívtak interjúra, és mivel a pénz nagyon kellett, ezért azonnal elfogadtam és nem keresgéltem tovább. Tudom, ehhez aztán érdemes volt 5 éven keresztül koptatni az iskolapadot, de szegény ember vízzel főz, idős és beteg édesanyámat is nekem kell segítenem.

 

Egy éven keresztül minden rendben ment, jó néhány ingatlant sikerült sk. "rátukmálni" a vevőkre, az egyik legjobb voltam a cégnél, ezt minden beképzeltség nélkül mondom. December végén azonban új tulajdonosa lett a cégnek és ezzel új szemlélet is ütötte fel a fejét. Eddig az volt a fontos, hogy az egyes alkalmazottak mennyire jól és hatékonyan dolgoznak, az új idők szava a külsőségekre fektette a hangsúlyt. Ukázba lett adva,hogy mindenki puccba vágva járjon dolgozni,Ezzel nincs is semmi gond, összesen ketten zsörtölődtek, hogy a farmert nem vehetnek fel többet.

 

Az új főnök már első nap, amikor bemutatkozott végigpásztázta alkalmazottait, úgy méregetett mindenkit, mint más a hentesnél a húsokat. Már akkor gondoltam, hogy nem leszek befutó nála, de arra, ami történt végül nem gondoltam.

 

Elkezdődött az idei hajtás, belevetettem magamat a munkába, nem is gondoltam, hogy pár nappal később már nem lesz állásom.Történt ugyanis, hogy az új főnök január 14-én pénteken behívatott magához. Ott ült az íróasztal mögött, olvasgatott valamit. Köszöntem és megkérdeztem, hogy szabad-e leülnöm, erre azt válaszolta, hogy maradjak állva. Már itt sejtettem, hogy nem lesz minden szép és jó. Elmondta, hogy bár csupa jót tud a munkámról és a hozzáállásomról, de sajnos meg kell válniuk tőlem.Itt csendben maradt és olyan hosszú hatásszünetet tartott, hogy kénytelen voltam én megszólalni. Megkérdeztem, hogy mi az ok, amiért elküld. Arra számítottam, hogy a gazdasági helyzettel fogja indokolni döntését, vagy majd füllent valamit, ehelyett köntörfalazás nélkül a szemembe mondta, hogy túl kövérnek tart és hogy az én külsőm nem vet jó fényt a cégre. Bumm. Na most erre mit lehet mondani?

 

Sajnos a pajzsmirigyemmel gondok vannak egészen kis gyermekkorom óta és már többször meg is műtöttek, ennek ellenére tény és való, túlsúlyos vagyok. Hiába étkezek a lehető legegészségesebben, hiába mozgok, amikor csak tehetem, nem tudok annyira látványosan lefogyni, amennyiire szeretnék. Borzasztó érzés volt, amikor azzal szembesültem, hogy egy betegség miatt gyakorlatilag utcára tettek, felborították az életemet. Mi ez, ha nem diszkrimináció? Nem hinném, hogy a külsőmmel elijesztenék bárkit is, nem vagyok azért egy mázsás bálna és igenis jól dolgoztam. Úgy látszik ez nem mérvadó.

 

Most, mint az őrült munkát keresek, de egyelőre nem túl nagy sikerrel, már vagy 50 helyre küldtem el az önéletrajzomat és eddig csak két helyről jeleztek vissza, hogy majd fáradjak be egy beszélgetésre.

 

Temesvári Edit

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com