Tetoválás miatt nem alkalmaznak

Kedves MT!

 

Sokszor olvasom nálatok, hogy milyen sokan vannak, akik egyszerűen képtelenek elhelyezkedni Nos. bár szeretnék, mégsem tudok ellenpéldával szolgálni, hiszen én is csak egy vagyok a sorban. 28 éves leszek, ha minden jól alakul, nemrég diplomáztam. Gimnázium után kimaradt pár évem, elmentem külföldre szerencsét próbálni, de hiába vittem magammal hamuba sült pogácsát, nem jött össze a nagy álom. Visszajöttem, beiratkoztam egy jól csengő nevű egyetemre, el is végeztem időben, de munkát, illetve egész pontosan olyan munkát, amelyért fizetne is valaki és a szakmámba vágna, nem találok.

 

A legrosszabb az egészben, hogy részben, vagy egészben erről én tehetek. Még világmegváltó korszakomban sikerült magamra varratnom pár remekművet, amelyek bár ízlésesek, mégis ellehetetlenítik az életemet. Korábban fülbevaló és szemöldök piercingem is volt, ezeket már kiszedtem régen, viszont a csuklómon található tetoválást nem tudom elrejteni és ez az, amit nem képesek elfogadni a munkaadók. Korábban azért is kaptam a megjegyzéseket, mert hosszú hajat viseltem és hiába voltam ápolt, le kellett vágatnom, bár azzal sem értem sokat. Legalább már az interjúkig eljutok, korábban az sem sikerült.


Egyszerűen nem megy a fejembe, miért is nem lehet úgymond haladni a korral. Akad számtalan olyan foglalkozás, ahol valóban fontos a megjelenés, de én nem emberekkel, számokkal és gépekkel foglalkozom, azaz csak foglalkoznék, ha kellenék valahova. Meg sem tudom mondani pontosan, hány és hány alkalommal mondták a szemembe, hogy megfelelne, de ezzel a külsővel, ezekkel a tetoválásokkal nem áll módjukban alkalmazni.

 

Ingyen munka viszont így is mehet, jelenleg is "társadalmi munkában" dolgozgatok és várom, hogy sikerüljön kitörnöm a mókuskerékből, eddig hiába. Ha végre lesz elég pénzem, elmegyek egy lézeres eltávolító műtétre, hátha akkor jóra fordulnak a dolgok. Addig is azt tanácsolnám mindenkinek, hogy fontolja meg kétszer is, mielőtt a testét átalakíttatja. Nem biztos, hogy megéri...

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com