Megfosztanak a gyermekneveléstől

Sziasztok!


13 éve postán dolgozom, nagyon sok mindent elviseltem ezalatt az idő alatt. A munkabeosztásaink borzalmasak : kezdés 7:30-11:00-ig majd hazamegyünk és visszakell mennünk 14:30-ra-19:00-ig és a következők 7:30-11:30-15:00-19:00, 10:00-18:30,6:00-13-ig ,12:30-19:00 ezek szerint járok dolgozni a szombatot nem is említettem 7:30-12:00-ig vagyunk kéthetente tehát mint kisgyerekes anyuka ezt szeretném kiemelni mert ha megnézzük a beosztásokat akkor lehet látni, hogy a kislányommal nem találkozom csak általában este.


A mi drága főnökünk nem veszt tudomást a családunkról gyerekeinkről a beosztásokat direkt úgy találja ki hogy szinte csak a postán legyünk és csak aludni járjunk haza. Arról nem beszélve,hogy vagyunk egy páran akik több kilométerre lakunk mint én is 3km-re ezt az utat naponta többször meg kell tennünk van olyan aki külterületen lakik és autóval jár, értem is általában este a férjem jár . A fizetésünk fele benzinre megy el. Nagyon fárasztóak ezek a beosztások hazamenni visszamenni valamit azért a házimunkából is csinálni kell mert nincs rá idő. Nagyon sok szemétség szárad a főnökünkön lelkén: az óránként járó 10 percet nem kapjuk meg a 8 órás műszakban azt mondja,hogy nincs ebédidő nem lehetünk betegek a kollégám táppénzen volt a gerincproblémával napi három injekciót kapott majd ahogy visszajött dolgozni a főnökünk leszidta mit képzel ,hogy táppénzre megy.


A kislányom a múlthéten influenzás lett betelefonáltam a főnök helyettes nőnek hogy a kislányom beteg 40 fokos lázzal fekszik nem megyek dolgozni. Azon a napon pont úgy dolgoztam hogy reggeltől estig azaz 7:30-18:30-ig vagyis 11-órát dolgoztam volna mert ilyen beosztásunk is volt januárig azt mondta :hogy képzelem hogy kitolok a többiekkel most másnak kell túlórázni miattam mindezt olyan stílusban. A végén még a telefont is kinyomta. A férjem fültanúja volt a beszélgetésnek én sírtam, hogy ezt érdemlem amikor decemberben 6X11 órákat dolgoztam és még velem pára. 2-3 emberrel kevesebben dolgoztunk már párhónapja evvel is pénzt és embert spórolt a főnökünk amit zsebre is vágott.


Azért dolgoztunk kevesebben mert két kolléganőnk terhes lett és elmentek táppénzre időközben megszüntette a munkaviszonyukat mert szerződéssel, meghatározott ideig voltak állományban .


A december nagyon nehéz volt komolyan mondom állati módon dolgoztunk pár kolléganőmmel volt olyan is ha nem tudták megoldani a beosztást akkor 6:00-tól-18:00-ig dolgoztunk pénztárban ülve 20 perces ebédidővel és ezt nagyon kiemelném hogy pénztárban nagy felelősséggel rajtunk. A postai szabályzat előírja az óránkénti 10 perc szünetet és hogy 8 óránál tovább nem ülhetünk pénztárban. A pénzkezelés mellett még sorsjegyet kell árulnunk postai termékeket kell ajánlani ,de ami a legfontosabb értékesíteni.


Van olyan műszak hogy 10:00-rem megyek 14:00 óráig levelet kézbesítek utalványt fizetek ki csekket –levelet veszek fel és természetesen ajánlom a posta termékeit , majd átülök a csomagos ablakba ahol csomagot táviratot, faxot csekket-levelet veszek fel mondanom sem kell nagyon fárasztó aki nem hiszi próbálja ki. Az én nagy sérelmem mint anya megfosztanak a gyerekneveléstől nem mehetek el szülőértekezletre mert a főnökasszony nem enged el .


A beosztásaink olyanok ,hogy testileg lelkileg belerokkan az ember egyszerűen embertelenek. Ki az aki szeretne így járni dolgozni kérdem én? Reggel bemegyünk a munkahelyre dolgozunk 4 órát hazamegyünk vagy éppen ahol dolgunk van ,majd visszamegyünk dolgozni délután 14:30-ra vagy 15:00 órára és este pedig 19:00 órakor hazamenni ha egyezik a kasszánk ha nem akkor még később .


Van olyan dolgozó aki jól áll a főnöknél ő természetesen normális beosztásban van . Egyenlőtlen bánásmódok vannak sok megaláztatást kell elviselni ,de ez még nem is érdekel csak normális munkabeosztásban dolgozhasunk ennyi a kívánságom. Kérlek segítsetek kihez forduljunk segítségért mert többen vagyunk. Előre is köszönöm.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com