Recepciós vagy rendezvényszervező?

Szia Despota!

 

Ismét egy fogalomzavaros álláshirdetésre bukkantam ezúttal egy magyar cég lelkesítő hirdetésére.


Íme: http://www.jobline.hu/hu/allas/ce-2180/recepcios-rendezvenyszervezo-allas-budapest-pest-megye.aspx


A hirdetés véleményem szerint kritikán aluli és nevetésre ingerel.


- nem értem miért kell egy szimpla jelentkezéshez az önéletrajzokon kívül erkölcsi bizonyítvány és végzettséget igazoló okmány. Utóbbi kettőt a cégek a nyilvántartásba vételkor, szerződés-aláíráskor, belépéskor szokták kérni, nem pedig egy egyszerű jelentkezéshez. Az erkölcsi kiállítása ráadásul pénzbe (időbe) is kerül és még értelme sincs, a dokumentumok elküldése nem garantálja az azonnali felvételt, de a jelentkezőnek költsége van vele.


- a cég székhelye Budaörsön van, céges busz nem jár, a BKV menetrend szerinti járata pont csúcsidőben nem közlekedik, de a cég kedvesen felhívja a figyelmünket, hogy Budaörsre kiegészítő jegyet kell venni annak is akinek már van bérlete. Ismételt költség és még csak egy interjúról van szó ami lehet meg sem történik a pályázat elküldése ellenére sem.


- aki kiválóan beszél angolul az miért akarna recepciós lenni? Jah értem, rendezvényszervező akar lenni és mondjuk pályakezdő ez az állás megfelel neki. Aki pályakezdő az kiválóan beszél (tárgyalóképesen) angolul? Tudja milyen megszervezni egy rendezvényt? Kiemelkedő szervezési és problémamegoldó készséggel rendelkezik 1-2 éves tapasztalattal? Ez most komoly? És recepciós (is) akar lenni?


- "munkája iránt elhivatott személyiség" - a recepciós munka iránt?! Vagy a rendezvényszervezés iránt? Ha valaki rendezvényszervező akar lenni, miért menne el recepciós állásba és kezelne a munkája nagy részében faxokat és postát? Miért ne keresne egy ügynökséget vagy szervezőirodát és jelentkezne mondjuk gyakornoknak, vagy juniornak?


Nekem a hirdetés olybá tűnik, hogy egy pályakezdő értelmiségit, nyelvtanári diplomával szeretnének recepcióba beültetni, recepciósi fizetésért még szervezzen rendezvényeket is, de legyen min. 1-2 éves tapasztalata és kiváló nyelvtudása, ja és még egy nyelven megbízhatóan kommunikáljon és utazzon napi másfél órát a budaörsi központba ahova pont csúcsidőben nem jár busz. Ami véletlenül jár az meg kb. 800 méterre áll meg a cég székhelyétől, tehát legyen az illetőnek saját kocsija is, de minimum fitt legyen a napi gyalogláshoz 1600 m oda-vissza.


Vagy esetleg legyen frissen végzett budaörsi lakhelyű gimnazista akit nem vettek fel egyetemre és nincs kedve Budapestre bejárni dolgozni, viszont kiválóan beszél angolul és van 1-2 év tapasztalata, elhivatott a munkája iránt.... Vagy most hogyanisvan?


Vesszek meg nem értem...valaki okítson már ki, hogy kell ezt a hirdetést értelmezni!

Köszi!


Üdv,
vágtázó halottkém

 

 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com