Küldd be a torzszülöttet

Tisztelt terror blog!


Megalázásom történetét mesélném el önöknek. Kérem, a nevemet ne tegyék ki az oldalra. Irodai állásra jelentkeztem egy a szomszédos városban található munkahelyre. Egy kis faluban élek, sajnos itt nem igazán van munkalehetőség. Sajnos még gyermekkoromban egy kutya megharapott és egy elég nagy darabod kitépett az arcomból. Akkoriban a plasztikai beavatkozások nem voltak olyan minőségűek, mint most, bár megpróbáltak mindent, egy elég csúnya heg maradt az arcomon. Ma már biztos meg tudnák csinálni, de a megélhetéshez sincs elég pénzem, nem hogy egy ilyen műtétre.


Szóval jelentkeztem az állásra, önéletrajzomat megnézték, visszahívtak, megbeszéltünk egy interjú időpontot. Odamentem időben, vártam. Jött egy hölgy, aki mondta, hogy csúszik az interjú egy fél órát, legyek türelemmel. Közben jöttek még néhányan, ők is ott vártak velem. Fél óra múlva körülbelül, amikor már kissé ideges voltam, mert édesanyám közben hívott, hogy nincs valami jól nyílt az ajtó. Egy „kedves” férfihang hallatszott ki az irodából a következő mondattal: Kezdjük az interjúkat, küldd be a torzszülöttet. Én csak álltam ott és azt hittem elsüllyedek szégyenemben. Persze mindenki hallotta a jelenlévők közül és minden szempár az arcomra meredt. A hölgy kijött és mondta, hogy én következek.


Annyira meg voltam illetődve, hogy hebegtem-habogtam valamit, aminek az értelme annyi volt, hogy sajnos nem tudok bemenni, mert mennem kell, sietek. A hölgy vállat vont és hívta a következő lányt én pedig haza mentem. Út közben többször sírógörcs jött rám. Nem ez volt az első és tartok tőle , nem is az utolsó hasonló incidens az életemben, Lehet az ember bármilyen jó munkaerő, akarhat bármennyire dolgozni, ha kicsit eltér a megszokottól, van valami testi hibája, akkor nem elég, hogy nem kell senkinek, de még úton-útfélen ezt a szemébe is mondják.


Nem adtam fel, hogy egyszer legyen egy olyan munkahelyem, ahol megbecsülnek, de legalábbis elviselnek, de nem könnyű a padlóról minden alkalommal felállni.
 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com