Megírták helyettem a felmondásom

Tisztelt blog!

 

Gyermeket várok. Amikor a vezetőség tudomást szerzett róla (10 hetes volt a babám), megírták helyettem a felmondásom, amit nekem alá kellett írnom. 4 órában voltam bejelentve, persze nem annyit dolgoztam, és nem is annyiért, így nem volt választásom. Aláírtam.Más lett a nevem. Azt mondták, hogy ez csak egy biztosíték, amit akkor fognak érvényesíteni (bedátumozni visszamenőleg), ha én elmegyek táppénzre.


Mivel 4 órás munkaviszony után (bruttó 37.000,- Ft kb.)szinte semmi táppénzt nem kapok, így eszembe sem jutott táppénzre menni. Most viszont (24 hetes terhes vagyok) olyan szinten "megnehezítették" az életemet, hogy nem szeretnék már tovább ott dolgozni. A munkaidőmet percekre felosztották (vendég fogadása 2 perc, adósságkezelés telefonon 4 perc/fő stb.) és ha nem teljesítem a napi "adagomat", akkor vagy levonják a "fekete béremből", vagy túlórázhatok.


Minden reggel kapok egy listát, hogy miből mennyit kell csinálnom. Persze az nincs engedélyezve, hogy meglátogassam az illemhelyet (amit sajnos elég gyakran teszek), illetve, hogy 2 óránként legalább 10 percet mozoghassak. Oldjam meg valahogy. Na mindegy. Ilyet még nem láttam.


A kérdésem az lenne, hogy - mivel a nevem megváltozott már - ha elmennék táppénzre, akkor tudnák-e érvényesíteni a lánykori nevemen aláíratott felmondásomat.


Segítségüket előre is köszönöm!
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com