A mosdóba sem mehetünk ki

Tisztelt Munkahelyi terror blog!


Egy nagy multinál dolgozok pénztárosként, középfokú kereskedelmi végzettségem van, ez azt hiszem, ma OKJ papírnak felel meg. 52 éves vagyok, nem nagyon válogathatok, ennek a munkának is nagyon örültem mindaddig, ameddig nem szembesültem vele, milyen is ez valójában.


Az a nagy helyzet, hogy a pénztárban dolgozókat nem emberként, hanem tárgyként kezelik és ez majdhogynem kibírhatatlan. Csak a szükség tart itt engem és jó néhány társamat, az pedig nagyúr, mint tudjuk. Valamiből fizetni kell a számlákat, a gyereket is fel kell nevelni, így hát tűrünk, ameddig egészségünk engedi.

 

Ahogy beszélnek velünk, ahogy kezelnek minket, az tényleg embertelen, okkal, ok nélkül el vagyunk küldve a búsba, akkor is, ha tényleg nem hibázunk. Naponta megy a terror, megy a suskus, hogy éppen ki lesz lapátra téve a következő hónap elején, nem könnyű így mosolyogva kiszolgálni a vásárlókat, de igyekszünk, hogy ebből ők ne vegyenek észre semmit.


Ami a legrosszabb, hogy még a mosdóba sem engednek ki bennünket, csupán 5-6 óránként, akkor sem, ha ez indokolt. Volt egy 20 év körüli kislány kollegina, aki nagyon lelkiismeretes és ügyes volt és azért lett kiebrudalva, mert volt képe egy óra alatt háromszor kimenni a mellékhelyiségbe, mert rájött a hasmenés. Arról már ne is beszéljünk, hogy ha valakinek épp megvan a menzesze, akkor annak sem árt néha mondjuk tampont cserélni.


Az sem ritka, hogy a pénztárosok a vevők előtt lesznek megszégyenítve, a sárga földig lehordva, bár szerencsére ez eddig velem nem fordult elő, de így is rettenetesen kellemetlen tud lenni a dolog. Mindenki gyomorgörccsel dolgozik, mindenki szeretné, h a körülmények változnának, de felemelni a hangját senki sem meri, mert mindenki félti azt a kis pénzt, amit így meg tud keresni.


A fiatalok azért, meg konkrét szakképzettség nélkül ők is nehezen tudnak elhelyezkedni, mi öregek pedig már sehova sem kellünk, így kénytelenek vagyunk meghúzni magunkat és tűrni, esetleg a csodát várni.


Z. O.
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com