Mit old meg a HR-es bocsánatkérése?

Emberek vagyunk, hibázunk, mindenki, kivétel nélkül.Ha a hiperdrága űrjárművek is főleg emberi mulasztás miatt pusztulnak el a személyzettel együtt, akkor mit várhatunk egy aluliskolázott személyzetistől, vagy HR-tanácsadótól? Egyáltalán, ki lehet ma Magyarországon HR-es?


Rövid történetem:egy hat éve nálam dolgozó vezető helyére valaki mást keresnék.A weblapjukon lévő form kitöltésével ajánlatot kértem a a XXI. század értékeinek közvetítését büszkén hirdető Job Centertől (http://job-center.hu).


Beírtam a nevem és a cégem nevét, megjelöltem az érintett divízió weblapját, vázoltam a munkakört és az elvárásaimat, de nem adtam meg telefonszámot. Adatvédelmi okokból, meg eléggé elfoglalt vagyok és hadd döntsem el én, mikor akarok az üggyel foglalkozni, ne akkor, amikor a cégtől épp fel akarnak hívni.


A Job Centertől pedig fel akartak hívni, méghozzá azonnal.Mivel telefonszámot nem adtam meg, a weblapon lévő számot hívták fel és annál a munkatársamnál kerestek, akit le akarok cserélni. Ráadásul a drága jó HR tanácsadó el is mondta, milyen ügyben.A kollegina így a HR-estől tudta meg, hogy mást keresek a helyére.


A váltás csak hónapok múlva lenne esedékes, az új munkatársnak az eddigi vezetővel sokáig együtt kell dolgoznia ahhoz, hogy a helyére léphessen, amíg nem vagyok biztos, hogy megfelelő munkaerőt találtam, addig a régi kollégának kell az irodát vezetnie.Kérdés, hogy a kollegina ezek után milyen kedvvel jár dolgozni?Hogyan tanítja majd be az utódját?Nem is fontos, hogy az azóta zsinórban elkövetett hibák szabotálás, vagy megbántottság következményei.


A Job Center munkatársa levélben bocsánatot kért.Ez a bocsánatkérés annyi, mint halottnak a szenteltvíz, vagy mint akasztott embernek a rehabilitációs ünnepség.A meggondolatlan fecsegésével okozott anyagi kár kiszámítható, de az emberi kár felmérhetetlen.Pedig a HR szóban a H az Human lenne.Emberi...


Benke Péter
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várjuk