Milliókat kell kézben szállítanom

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várjuk

Tisztelt Mt!

 

Az alábbi problémával fordulok önökhöz. Középkorú, negyvenes nő vagyok és szerencsésnek mondhatom magam, mert van állásom, ahonnan nem akarnak sem kitúrni, sem kiutálni. A kollégákkal remek a munkakapcsolat, kölcsönösen igyekszünk segíteni egymásnak.A fizetés viszont elég nevetséges, főleg ahhoz mérten, hogy az alapvető teendőkön kívül még milyen és mennyi munkát kell ellátnunk. És akkor elérkeztünk a problémám gyökeréhez.


A munkahelyemen igen csak magas a készpénz forgalom, hetente akár 6-8 millió forint is összegyűlik a trezorban. Korábban az elszállítását egy biztonsági céggel végeztette a vezetőség, ám az utóbbi időben ők elmaradtak, vagy gazdasági megfontolásból, vagy egyéb okból, ezt nem közölték velünk. A pénzt azonban ezt követően is el kell juttatni a bankba és itt kerülök képbe én, ugyanis én lettem megbízva ezzel a kellemetlen és hálátlan teendővel.

 

Minden pénteken egy táskával a kezemben el kell mennem a bankba és a pénzt betennem egy számlára. Utazhatok vele a buszon, villamoson mindenféle biztosítás nélkül és be kell valljam, nagyon félek. Egy időzített bombának érzem az egészet, ami ki tudja mikor fog felrobbanni. A közbiztonságról gondolom nem kell különösebben beszélnem, bármikor leüthetnek, leszúrhatnak és elvehetik tőlem a pénzt én pedig lassan rettegésben élem az életemet. Régen mindig úgy vártam a pénteket, mint a megváltót, most meg csütörtökre tiszta görcs mindenem, a gyomrom kikészült, aludni is csak altatókkal tudok.

 

Természetesen már az első alkalomnál kifejeztem nemtetszésemet a helyzetet illetően, illetve kértem a főnököt, hogy ha lehetséges, akkor ezt a feladatot másnak a nyakába sózza, de süket fülekre találtam. Azt mondta, hogy ez a feladat, vagy megcsinálom, vagy keresnek a helyemre mást, de akkor nem csak a pénz szállítására.

 

Sajnos teljesen kétségbe vagyok esve. Már gondoltam arra, hogy kilépek és inkább új hely után nézek, minthogy kitegyem magam ennek a tortúrának, de két gyereket nevelek egyedül és tisztában vagyok a negyvenesek álláskeresési helyzetével. Kérem a kedves kommentelőket, ha tudnak, akkor adjanak tanácsot. Valóban megteheti a főnökség, hogy engem használ pénzszállítónak mindenféle biztosítás nélkül?Mit tehetek? A válaszokat előre is köszönöm szépen!