Aljas és inkorrekt főnök

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Kedves Mt olvasók!

 

Az emberi aljasság nem ismer határokat, Közhely,de sajnos igaz. A volt főnököm olyan aljas és gerinctelen magatartásról tett tanúbizonyságot, amit legrosszabb álmomban sem gondoltam volna róla. 5 és fél, majdnem 6 évet dolgoztunk egymás mellett, normális emberi és remek munkakapcsolat alakult ki ezidő alatt közöttünk. Nem voltunk barátok, vagy ilyesmi, szerintem az ember a főnökével ne is kerüljön túl közeli viszonyba, mert az nem sok jót ígér, de tényleg flottul tudtunk együtt dolgozni.

 

A viszonyunk az egyik pillanatról a másikra romlott meg teljesen. Az történt, hogy januárban kaptam egy új munkaajánlatot egy másik cégtől, lényegesen magasabb fizetésért. Mivel a pénz nem minden (bár nagyon fontos persze), rengeteget gondolkodtam, hogyan döntsek. Arra az elhatározásra jutottam, hogy mindenképpen beavatom a főnökömet, Bementem hozzá az irodájába és vázoltam neki a szituációt és hogy dilemmában vagyok. Elmondtam, mennyivel ígérnek többet az új helyen (kb 120 ezer) és hogy abban az esetben maradok a cégnél, ha ennek a felét megkapom emelésként. Akkor és most is úgy gondolom, hogy még így is nagyon korrekt volt a hozzáállásom.

 

Két féle reakcióra számítottam. Az egyik az lett volna, hogy az emelés kérésemet teljesíti, mert szüksége van a munkámra és jól megy a közös munka. A másik, hogy sajnálkozva bár, de megértően elenged. A harmadik, bekövetkező reakcióra azonban nem számítottam, mégpedig ordítozásra és fenyegetésre. Nem szoktam megijedni csak úgy, de akkor és ott bevallom kissé hátrahőköltem. Az egy dolog, hogy elmondott mindenféle hálátlan szarnak,de azzal fenyegetett meg, hogy tönkre teszi az életemet és az új munkahelyemre sem fogok tudni menni, mert ő elintézi.Egy fillér emelést nem ad, mondta és ha nem maradok így, megnézhetem magam. Persze azt hittem, hogy csak üres fenyegetésről van szó, csak hogy maradásra bírjon, így beadtam a felmondásomat.

 

Sajnos végül kiderült, hogy nem a levegőbe beszélt. Miután felkerestem az ajánlatot megtevő céget, hogy akkor mennék hozzájuk dolgozni egy baromi nagy pofon várt. Kiderült, hogy valóban közben járt volt főnököm az "érdekemben". Én voltam a hülye, mert megneveztem a céget. Ott ugyanis, amikor bementem közölték, hogy mégsem tudnak alkalmazni, mert a náluk tervezett üresedés végül nem zajlott le és egyébként is azt hallották, hogy a precizitásommal és lojalitásommal bajok voltak korábban. No itt már egyértelmű volt, hogy honnan fúj a szél.

 

Szóval két szék közül a földre estem, köszönhetően ennek az aljas és inkorrekt embernek. Három és fél hónapig kerestem állást, de szerencsére sikerrel jártam, már két hónapja dolgozom ott, kicsit magasabb fizetéssel, mint előzőleg. Mondhatnánk, hogy jól jöttem ki a helyzetből, de ettől függetlenül rendkívül dühít, hogy ilyen emberek vezetnek cégeket és hogy ők bármire képesek, csak hogy az legyen, amit ők akarnak.