Pályázatos foglalkoztatás

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Tisztelt Válaszadó!


A problémám a következő. 2010. 10. 01-től dolgozom egy cégnél, egy támop-os program keretében, ami azt jelenti hogy határozott időre szóló szerződésem van, és ugye a béremet a pályázati pénzből fizetik. A kérdésem az lenne, hogy ilyen pályázatos foglalkoztatás esetén van-e olyan, hogy nem lehet táppénzre menni.

 

Még sosem dolgoztam ilyen helyen, de itt volt egy konkrét példa, a munkatársam kislánya megbetegedett, és táppénzre ment vele. Amikor egy hét múlva munkába állt, közölték, hogy itt nem lehet betegre menni, mert azt a pályázatban nem lehet elszámolni, és a fizetéséből, vissza kellett fizetnie az otthon töltött napokat, és műszakot írni a jelenlétire. Ilyen létezik? Ez törvényes?

 


Válaszát előre is köszönöm

 

Kedves Levélíró!

 


Nem törvényes, egyáltalán, a határozott idejű munkaviszonyra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a határozatlan idejűre, függetlenül attól, hogy támop-pénzből, vagy másból fizetik.


Érdemes lenne eszébe juttatni az ilyen munkáltatónak, hogy nézzen bele a szerződésbe, amit az állami támogatásról kötött a munkaügyi központtal - vagy bármelyik szervvel -, biztos talál benne egy olyan kitételt, hogy ha munkajogi szabályt sért, vissza kell fizetnie a kapott támogatást, vagy annak egy részét.


Egyébként sem pályázhatnak - már eleve ki vannak zárva - azok a cégek, akiknek jogerős munkaügyi bírságuk van, vagy ilyen jellegű, folyamatban lévő ügyük.

 

Üdv,
Erynnis